ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναγερμός στην Αυστρία: «Ξεψαχνίζουν» τις θυγατρικές των τουρκικών τραπεζών

Συναγερμός στην Αυστρία: «Ξεψαχνίζουν» τις θυγατρικές των τουρκικών τραπεζών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Τουρκία, Τράπεζες,

Στο μικροσκόπιο των αρχών εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα μπαίνουν στην Αυστρία οι δραστηριότητες των τουρκικών τραπεζών, που έχουν παρουσία στη χώρα, καθώς η τουρκική λίρα παραμένει σε κλοιό πιέσεων.

Η ρυθμιστική αρχή FMA λαμβάνει καθημερινά ενημερώσεις για την κατάσταση ρευστότητας των αυστριακών μονάδων των DenizBank και Turkiye Vakilflart Bankasi, όπως ανακοίνωσε.

Ξεκαθάρισε πάντως πως μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί «έκτακτες εξελίξεις».

Οι τουρκικές τράπεζες είχαν καταφέρει να προσελκύσουν πολλούς Αυστριακούς με γενναιόδωρα επιτόκια, ενώ ανακύκλωναν τις καταθέσεις σε δάνεια αποτιμώμενα σε ευρώ ή δολάριο που χορηγούσαν σε εταιρικούς πελάτες στην Τουρκία, όπως δείχνουν οι καταστάσεις τους.

Η αυστριακή μονάδα της DenizBank είχε καταθέσεις ύψους 8,3 δισ. ευρώ στα τέλη του 2017- ποσό τέσσερις φορές υψηλότερο από το 2010.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις έκτακτων συνθηκών στην DenizBank και τις θυγατρικές της ή συνολικά στον τουρκικό τραπεζικό τομέα» ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Πρόσθεσε δε ότι έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα βήματα, σε συνεργασία με τις εθνικές αρχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ελεονώρα Μελέτη συνέθλιψε τη λυσσασμένη αιμοσταγή τουρκική βαρβαρότητα με τις ψήφους των ευρωβουλευτών

Παλαιστίνιοι τζιχαντιστές παριστάνουν τους φιλάνθρωπους υπαλλήλους της τουρκικής ισλαμιστικής ΜΚΟ IHH που μετέφερε όπλα στην Αλ Κάιντα – Η IHH οργανώνει και τους «στολίσκους για τη Γάζα» με τους χρήσιμους ηλίθιους αριστεριστές

Συνελήφθη στη Βρετανία η 46χρονη για τον φονικό εμπρησμό της Marfin

Αζερμπαϊτζανός δημοσιογράφος και ακτιβιστής Ριζά Αγκαλί: «Είμαστε στο πλευρό του ιρανικού λαού, αυτός ο αγώνας είναι αγώνας όλης της Ισλαμικής Ούμα»

Διαρροή πληροφοριών αποκαλύπτει μυστική ιρανική συνωμοσία για τη δολοφονία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε τουρκικό έδαφος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr