Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ θα θέσει το Κυπριακό στον Ερντογάν

Η Μέρκελ θα θέσει το Κυπριακό στον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Κυπριακό θα θέσει μεταξύ άλλων η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κατά την συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην επίσκεψή στο Βερολίνο στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου,

Την είδηση για την… ατζέντα της Μέρκελ με το Κυπριακό, αποκάλυψαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυπριακές διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, κατά τις συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας και συνεργάτες της Καγκελαρίου, κατέστη σαφές ότι η κυρία Μέρκελ σκοπεύει να θέσει το Κυπριακό στον Τούρκο Πρόεδρο, καθώς επαναβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον του Βερολίνου για μια βιώσιμη λύση του πολιτικού προβλήματος, η οποία, όπως επισημάνθηκε, είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής.

Σε ό,τι αφορά την λεγόμενη «επαναπροσέγγιση» της Άγκυρας με την Ευρώπη, εκτιμάται ότι, λόγω και της κρίσης στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, επιχειρείται μια στροφή, αλλά θα πρέπει τα λόγια να συνοδευτούν από συγκεκριμένες πράξεις.

Όπως ανέφεραν ακόμη οι ίδιες πηγές, το Βερολίνο στηρίζει την προσπάθεια της Λευκωσίας να αξιοποιήσει τους φυσικούς της πόρους και θα σταθεί απέναντι σε ενδεχόμενες παρενοχλήσεις από την πλευρά της Άγκυρας στις επικείμενες γεωτρήσεις, υπενθυμίζοντας τα σχετικά συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Μαρτίου, όπου η Τουρκία καλείται να σταματήσει τις επιθετικές ενέργειες και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου να ερευνά και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς της πόρους.

Η γερμανική κυβέρνηση άλλωστε, σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν από κοινού η Λευκωσία με την Ελλάδα με χώρες της ανατολικής Μεσογείου, όπως το Ισραήλ και επιθυμεί να διερευνηθούν οι δυνατότητες ενίσχυσης και διεύρυνσής τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ελληνας 26 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου Τούρκο 36χρονο ελεγκτή τρένου

ΗΠΑ και Ιράν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για συνομιλίες – Η ένταση στο ζενίθ

Ο Νίκος Δένδιας διερωτήθηκε γιατί ο Τραμπ αποδέχεται την ιδέα ενός ισλαμικού στοιχείου στην περιοχή αντί να τραβά τον Ερντογάν προς μία φιλοδυτική θέση

Ο Νίκος Δένδιας είπε μία μεγάλη ιστορική αλήθεια: «Αδελφό έθνος δεν εννοούμε μόνο τους Ελληνοκύπριους αλλά και τους Τουρκοκύπριους»

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr