ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Σιίτες, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),


















































Τουρκία: Μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τεράστια αποθέματα σε χρυσό
Μέση Ανατολή: Σκληρές δηλώσεις Τραμπ για Ιρανούς «διαπραγματευτές» και ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους - Πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές στο μέτωπο
Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου
Η Ρωσία παραδίδει drones στο Ιράν για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του
Εγιάλ Ζαμίρ: Προειδοποίηση για «κατάρρευση» των IDF «εκ των έσω» λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τουλάχιστον 32 αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχες και αεροπορικές επιδρομές μέσα σε 24 ώρες γύρω από τη Χοντάιντα, πόλη όπου βρίσκεται ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας στη δυτική Υεμένη, όπως δήλωσαν την Κυριακή στρατιωτικές και ιατρικές πηγές.
Οι νέες εχθροπραξίες συνέπεσαν με την άφιξη την Κυριακή, του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς στην πρωτεύουσα Σαναά.
Μία από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύθηκαν την Κυριακή από τη στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας είχε στόχο το παράρτημα ενός ραδιοφωνικού σταθμού στη Χοντάιντα, που τελεί υπό τον έλεγχο των σιιτών ανταρτών Χούτι και βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της πόλης. Όπως ανέφερε υεμενίτικη στρατιωτική πηγή, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση.
Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μασίρα, που ελέγχουν οι αντάρτες, ανέφερε από την πλευρά του ότι η επιδρομή είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι, τρεις από τους οποίους ήταν αρμόδιοι για την ασφάλεια του κτηρίου και ένας ήταν υπάλληλος του ραδιοφωνικού σταθμού.
Οι μάχες γύρω από τη Χοντάιντα, από το λιμάνι της οποίας εισέρχεται στην Υεμένη το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας και των εμπορευμάτων που εισάγονται στη χώρα, ξανάρχισαν μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων της Γενεύης την 6η Σεπτεμβρίου.
Ο Γκρίφιθς άρχισε νέες συνομιλίες με αντιπροσώπους των σιιτών ανταρτών την Πέμπτη στη Μουσκάτ, την πρωτεύουσα του σουλτανάτου του Ομάν.
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ σχεδίαζε να έχει συναντήσεις με ηγετικά στελέχη των Χούτι στην πρωτεύουσα Σαναά, που ελέγχουν οι αντάρτες οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν.























































