ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),


















































«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της
Ρωμιοί της Αντιόχειας: Η Ελληνική Γλώσσα μας ενώνει - Ένας δεσμός που συνδέει την Ακρόπολη με τους κέδρους του Λιβάνου
«Ανακαινίζω-Αναβαθμίζω» και για ανοιχτά σπίτια: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση έως 90%
Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου λόγω ίωσης δεν θα πάει στην Τουρκία με τον Μητσοτάκη - Ασφαλής ο Ερντογάν από... υγειονομική βόμβα
Βενιζέλος κατά Μητσοτάκη: Να ελεγχθούν συγκεκριμένες ευθύνες της κυβέρνησης για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στην κυβέρνηση της Υεμένης και στρατεύματα της συμμαχίας υπό σαουδαραβική διοίκηση που τις υποστηρίζουν ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι ξανάρχισε η στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας για να αποσπάσουν από τους σιίτες αντάρτες Χούτι την πόλη Χοντάιντα στην Υεμένη.
«Μια στρατιωτική επιχείρηση με σκοπό να απελευθερωθεί η Χοντάιντα και το λιμάνι της άρχισε σε πολλούς άξονες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτερος αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων χώρας της συμμαχίας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
Άλλος ένας ανώτερος αξιωματικός της συμμαχίας, ο στρατηγός Αλί Ατ Τανίτζι του στρατού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επιβεβαίωσε την επανέναρξη της επίθεσης εναντίον της πόλης, που βρέχεται από την Ερυθρά Θάλασσα.
Η συμμαχία εξαπέλυσε σφοδρές αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των ανταρτών μέσα και γύρω από την πόλη των 600.000 κατοίκων. Κάτοικοι επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ακούγονται εκρήξεις.
Οι δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στην κυβέρνηση της Υεμένης και η συμμαχία άρχισαν την επιχείρηση εναντίον των Χούτι στο δυτικό τμήμα της χώρας τη 13η Ιουνίου.
Σκοπός της είναι να ανακτηθεί η Χοντάιντα, το λιμάνι της οποίας-που ελέγχεται από το 2014 από τους Χούτι- αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου των εμπορευμάτων που εισάγονται στη χώρα και της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ διαβεβαιώνουν πως λαμβάνουν μέτρα για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας παρά τις επιχειρήσεις.























































