ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Δημοσκόπηση Interview: Ακλόνητη στη δεύτερη θέση η ΕΛΑΣ - Τι γίνεται με Σαμαρά
ΕΛΑΣ: Αυτή είναι η σκιώδης κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα και οι αρμοδιότητες
Ανατροπή στο διπλό φονικό στο Αίγιο: Στο μικροσκόπιο «ορφανό» DNA στο όπλο
Νόμος Κατσέλη: Νομοθετική ρύθμιση του υπ. Οικονομικών – Τι προβλέπει για δόσεις και αποπληρωμή
Καθαρισμός οικοπέδων: 10 πρακτικές οδηγίες της ΠΟΜΙΔΑ μετά τη λήξη της προθεσμίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Θέση «ειδικού συμβούλου» του υπουργείου Εσωτερικών θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος Χανς Γκέοργκ Μάασεν, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Εσωτερικών και αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης, στην Καγκελαρία.
Η μετακίνηση θα γίνει «άμεσα», δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ και εξήγησε ότι η νέα θέση του κ. Μάασεν, η οποία δεν συνεπάγεται μισθολογική αύξηση, θα είναι συνδεδεμένη άμεσα με την παραμονή του ιδίου στο υπουργείο.
Σε περίπτωση αποχώρησης του κ. Ζεεχόφερ, εναπόκειται στον διάδοχό του σε ποια θέση θα αξιοποιήσει τον κ. Μάασεν, ο οποίος ανήκει στο μόνιμο προσωπικό του υπουργείου Εσωτερικών.
Την περασμένη Τρίτη οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί της γερμανικής συγκυβέρνησης είχαν συμφωνήσει την παύση του κ. Μάασεν από τη θέση του προέδρου της μυστικής υπηρεσίας που δραστηριοποιείται στο εσωτερικό της χώρας.
Αιτία ήταν εκτιμήσεις του για την ακροδεξιά βία στην ανατολικογερμανική πόλη Κέμνιτς, που βρίσκονταν σε αντίθεση με αυτές της καγκελαρίου Μέρκελ και υποβάθμιζαν τα γεγονότα.
Μετά από επιμονή του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, οι Άνγκελα Μέρκελ και Αντρέα Νάλες συμφώνησαν στη μεταπήδηση του Χανς Γκέοργκ Μάασεν στο υπουργείο Εσωτερικών και την αναβάθμισή του σε θέση υφυπουργού.
Ο Μάασεν θα αντικαθιστούσε τον μοναδικό από τους οκτώ υφυπουργούς που είναι σοσιαλδημοκράτης.
Ο συμβιβασμός προκάλεσε αγανάκτηση και οργή στην κομματική βάση του SPD, με αποτέλεσμα ο «ταλαντούχος» Μάασεν να χάσει το αξίωμα του υφυπουργού και να περιοριστεί σε εκείνο του «ειδικού συμβούλου».























































