ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς οι «αντάρτες» της Μέι ετοιμάζουν τη χαριστική βολή για το σχέδιό της στο Brexit

Πώς οι «αντάρτες» της Μέι ετοιμάζουν τη χαριστική βολή για το σχέδιό της στο Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενώπιον ενός plan B, πλήρως ευθυγραμμισμένου με τη γραμμή του «σκληρού Brexit», πρόκειται να βρεθεί η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Στόχος των πιο σκληροπυρηνικών στους κόλπους των Τόρις, στον απόηχο της «καταστροφικής» συνόδου στο Σάλτσμπουργκ – όπως εν πολλοίς αντιμετωπίστηκε στη Βρετανία – είναι να εγκαταλειφθεί παντελώς το σχέδιο στο Τσέκερς.

Ο πρώην υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, καθώς και ο ευρωσκεπτικιστής των Τόρις Τζέικομπ Ρις-Μογκ περιλαμβάνονται σε εκείνους, οι οποίοι στηρίζουν την έκθεση του Ινστιτούτου Οικονομικών Υποθέσεων, το οποίο αναμένεται να συντάξει το εναλλακτικό σχέδιο για το «σκληρό Brexit».

Η ύπαρξη του Plan B, το οποίο αναμένεται να στηρίξουν αρκετοί βουλευτές πρώτης γραμμής, βλέπει το φως της δημοσιότητας ενόσω η Μέι αντιμετωπίζει το υπουργικό της συμβούλιο για πρώτη φορά μετά το Σάλτσμπουργκ, όπου Ευρωπαίοι ηγέτες απέρριψαν βασικά σημεία του σχεδίου που συμφωνήθηκε επί της αρχής στο Τσέκερς.

Την ίδια ώρα, ο Βρετανός υπουργός για το Brexit Ντόμινικ Ράαμπ εκφράζει την πεποίθησή του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα καταγράψει πρόοδο και εν τέλει θα συνάψει μια συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε σε πνεύμα καλής πίστης, προσπαθούμε και θα εξασφαλίσουμε την καλύτερη συμφωνία που μπορούμε, αλλά είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα», δήλωσε ο Ράαμπ στον ραδιοφωνικό σταθμό TalkRadio.

«Θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε σε πνεύμα καλής πίστης, είμαι βέβαιος ότι θα φτάσουμε εκεί».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ κυριαρχεί καθώς το ΝΑΤΟ αναμετράται με την πρόκληση του επανεξοπλισμού της Ευρώπης

Ο Νικόλας Φαραντούρης από το Στρασβούργο ζητά κυρώσεις σε Τουρκία για παράνομη αλιεία στο Αιγαίο

Νικόλας Φαραντούρης: «Δεν ήμασταν, δεν είμαστε και δεν πρόκειται να γίνουμε όλοι ίδιοι»

Ευρωβαρόμετρο: Οι πολίτες αντιλαμβάνονται την ΕΕ ως ασφαλές καταφύγιο εν μέσω γεωπολιτικής αβεβαιότητας

Ένας «σαλταρισμένος» μικρομέγαλος λουστράκος – Ο Ερντογάν θέλει να κάνει «κουμάντο» σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και απειλεί το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr