ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίστευτος Μαδούρο: «Ο Λευκός Οίκος θέλει να με σκοτώσει!»

Απίστευτος Μαδούρο: «Ο Λευκός Οίκος θέλει να με σκοτώσει!»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την κυβέρνηση των ΗΠΑ καταγγέλλει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ότι επιδιώκει τη δολοφονία του και μάλιστα με «εντολοδόχο» την κυβέρνηση της Κολομβίας, χωρίς όμως να προσκομίσει κανένα στοιχείο.

«Ο Λευκός Οίκος ανέθεσε στην Μπογκοτά τη δολοφονία του Μαδούρο», είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας. «Για αυτό η αμερικανική και η κολομβιανή κυβέρνηση με αποκαλούν δικτάτορα, επειδή εναντίον ενός δικτάτορα όλα επιτρέπονται».

Ο Μαδούρο έχει ήδη καταγγείλει πως η Ουάσινγκτον βοήθησε εκείνους που βρίσκονταν πίσω από την επίθεση εναντίον του με τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο εναέριο όχημα στο οποίο είχαν προσαρμοστεί εκρηκτικές ύλες την 4η Αυγούστου στο Καράκας, ενώ δεν παύει να επαναλαμβάνει πως οι ΗΠΑ διεξάγουν οικονομικό πόλεμο εναντίον της Βενεζουέλας.

Αμέσως μετά την επίθεση, ο Μαδούρο είχε κατηγορήσει τον απερχόμενο τότε πρόεδρο της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος ότι ήταν συνυπεύθυνος για αυτή την ενέργεια.

Την Πέμπτη, είπε ότι «ο θεός και ο λαός με προστατεύουν» και πρόσθεσε ότι εάν ο ίδιος «πάθει κάτι», η εργατική τάξη πρέπει να ξεσηκωθεί και να κηρύξει γενική απεργία.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Μαδούρο, ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας σχολίασε ότι «η πολιτική των ΗΠΑ επιδιώκει μια ειρηνική, συντεταγμένη επάνοδο της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα και αυτό δεν έχει αλλάξει».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Σημαντικό προβάδισμα Ρούμπιο έναντι Αντιπροέδρου Βανς για το 2028

Κώστας Καραμανλής: Νέες βολές κατά Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική, με αφορμή την Κίνα

Ο Σι Τζινπίνγκ προειδοποιεί τον Τραμπ: Ξεχάστε την Ταϊβάν, μπορεί να μας οδηγήσει σε σύγκρουση

Τραμπ: Ο πρόεδρος Σι δεν θα στείλει όπλα στο Ιράν και πρότεινε να βοηθήσει για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Τι είναι η «παγίδα του Θουκυδίδη» και γιατί έκανε ο Σι Τζινπίνγκ αναφορά σε αυτήν όταν συνάντησε τον Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr