ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λευκωσία: O Kοτζιάς είχε πρωτοστατήσει, λόγω των εξελίξεων, στο Κυπριακό

Λευκωσία: O Kοτζιάς είχε πρωτοστατήσει, λόγω των εξελίξεων, στο Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κυβερνητικές πηγές στη Λευκωσία, τις οποίες επικαλούνται κυπριακά ΜΜΕ, θεωρούν «πλήγμα» την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών και εντοπίζουν ως προς το Κυπριακό «την ανάγκη στο ζήτημα να συνεχίσει απρόσκοπτα η μέχρι σήμερα ενασχόληση και κοινή πορεία».

Πάντως, σημειώνεται πως το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών ανέλαβε ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι ο μέχρι πρότινος ΥΠΕΞ «είχε καταφέρει όχι μόνο ν’ αναπτύξει ένα πολύ ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας με τους ομολόγους του, αλλά και να πρωτοστατεί, λόγω των εξελίξεων στο Κυπριακό, μέχρι και το Κρανς Μοντάνα».

Στο ίδιο δημοσίευμα καταγράφεται πως υπάρχει και η ανάγνωση ότι «η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος ξεπερνά τα πρόσωπα και πως οι σχέσεις δεν δύνανται να αλλοιωθούν με την όποια αλλαγή προσώπων σε θεσμικές θέσεις».

Την ίδια ώρα, τις θερμές ευχαριστίες στον φίλο του -όπως τον χαρακτήρισε- Νίκο Κοτζιά, για την πολύτιμη και αγαστή συνεργασία που είχαν, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Θανάσης Αυγερινός γραφείο Τύπου της Καρυστιανού

Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε κυρώσεις στην Τουρκία αν ψηφιστεί νομοσχέδιο που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου

Κομισιόν σε Φαραντούρη: «Φρένο» στην τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας χωρίς καλή γειτονία

Οι τουρκικές φυλλάδες «πανηγυρίζουν» για τη σχεδιαζόμενη αρπαγή ελληνικών θαλασσών από την πειρατική Τουρκία

Bloomberg: Η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζεται για διεκδίκηση θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...