ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρόμος στις ΗΠΑ: Ύποπτα δέματα σε Λευκό Οίκο, Ομπάμα, Κλίντον και CNN – Γίνεται εκκένωση

Τρόμος στις ΗΠΑ: Ύποπτα δέματα σε Λευκό Οίκο, Ομπάμα, Κλίντον και CNN – Γίνεται εκκένωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη στις αμερικανικές Αρχές, καθώς φάκελοι που όπως φαίνεται περιείχαν εκρηκτικά εντοπίστηκαν στις κατοικίες του ζεύγους Κλίντον και του ζεύγους Ομπάμα, τον Λευκό Οίκο και τα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη, τα οποία αυτή την ώρα εκκενώνονται.

Ο εντοπισμός του ύποπτου πακέτου στο κτίριο Time Warner του Μανχάταν, όπου βρίσκονται τα γραφεία του CNN, ανακοινώθηκε στη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης.

Το CNN μεταδίδει πως η αστυνομία της Νέας Υόρκης πιστεύει «σε αυτό το σημείο πως αυτή η ιδιαίτερη κατάσταση είναι υπό έλεγχο».

Σύμφωνα με το δίκτυο, οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, αποτελούμενοι από σωλήνα και καλώδια, δείχνουν να είναι «υποτυπώδεις αλλά λειτουργικοί».

​Η αρχή έγινε όταν το FBI, η Μυστική Υπηρεσία και η πολιτειακή αστυνομία έσπευσαν στην κατοικία του Μπιλ και της Χίλαρι Κλίντον στο Τσαπάκουα της Νέας Υόρκης, λόγω παγιδευμένου φακέλου που εστάλη στην οικία. Σύμφωνα με τους New York Times, ο φάκελος έγινε αντιληπτός από το προσωπικό που ελέγχει την αλληλογραφία του ζεύγους Κλίντον.

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι ύποπτα πακέτα εστάλησαν και στο σπίτι του τέως προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αλλά και στον Λευκό Οίκο.

Οι NY Times επικαλούνται αξιωματούχο που ανέφερε ότι ο μηχανισμός είναι παρόμοιος με αυτόν που εξουδετερώθηκε την Δευτέρα έξω από το σπίτι του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος στο Ουέστσεστερ της Νέας Υόρκης.

Και στην περίπτωση του Ομπάμα, ο ύποπτος φάκελος έγινε αντιληπτός από την υπηρεσία ελέγχου αλληλογραφίας στην Ουάσιγκτον.

«Οι παραλήπτες δεν τα έλαβαν, ούτε υπήρξε κίνδυνος να τα λάβουν» διαβεβαίωσε η Μυστική Υπηρεσία, σημειώνοντας ότι διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση.

Σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος καταδικάζει «τις βίαιες επιθέσεις που επιχειρήθηκαν» εναντίον του Ομπάμα, των Κλίντον και άλλων δημοσίων προσώπων. Αποκαλεί τις ενέργειες αυτές «ποταπές» και αναφέρει πως οι υπεύθυνοι για τουε φακέλους θα λογοδοτήσουν στον μέγιστο βαθμό σύμφωνα με τον νόμο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυστηρό μήνυμα Νετανιάχου στο Ιράν, πυρά κατά του Δημάρχου Νέας Υόρκης και στήριξη στο ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα του Ριάντ

Ο Μαμντάνι παραδέχθηκε: «Δεν έχω την εξουσία να συλλάβω τον Νετανιάχου»

Οι επικριτές κατακεραυνώνουν τον Μαμντάνι επειδή απείλησε να συλλάβει τον Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη: «Παραληρηματικός» και «απερίσκεπτος»

Deutsche Bank: Η Αθήνα τελευταία σε ποιότητα ζωής – Τιμές Νέας Υόρκης και μισθοί Βαλκανίων

Υπόθεση Marfin: Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι – Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr