ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικαστήριο στα Σκόπια πάγωσε τα οικονομικά στοιχεία του «αρχαιομακεδονικού» VMRO-DPMNE

Δικαστήριο στα Σκόπια πάγωσε τα οικονομικά στοιχεία του «αρχαιομακεδονικού» VMRO-DPMNE
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Σκόπια,

Εξαιρετικά τεταμένο παραμένει το κλίμα στην ΠΓΔΜ. Με σημερινή του απόφαση δικαστήριο στα Σκόπια πάγωσε τα οικονομικά στοιχεία του δεξιού «αρχαιομακεδονικού» VMRO-DPMNE, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο έρευνας έπειτα από καταγγελίες για παράνομη χρηματοδότηση.

Η έρευνα των ανακριτών ξεκίνησε τον Μάιο του 2017 εις βάρος 14 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, έπειτα από καταγγελία ότι το κόμμα έλαβε παράνομη χρηματοδότηση ύψους 4,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, το πάγωμα των οικονομικών στοιχείων αφορά εισαγγελική έρευνα για το σκάνδαλο το οποίο συνδέεται και με σκάνδαλο υποκλοπών που ξέσπασε το 2015.

Όπως αναφέρεται, το VMRO-DPMNE δεν θα μπορεί ούτε να πουλήσει ούτε να νοικιάσει τα 69 ακίνητα που διαθέτει, μεταξύ των οποίων και το κτίριο των κεντρικών γραφείων που αποκαλείται και «Λευκό Παλάτι».

Σημειώνεται πως η απόφαση ήρθε λίγο αφότου το VMRO-DPMNE ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να νοικιάσει το κτίριο της έδρας του και να πουλήσει διαμέρισμα στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ, Σκόπια.

Σε ανακοίνωσή του, ο γενικός γραμματέας του VMRO-DPMNE έκρινε ότι οι αποφάσεις των δικαστών είναι αβάσιμες, χωρίς επιχειρήματα.

Ο ίδιος κατηγόρησε, επίσης, ότι μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να διασπάσει το κόμμα, η ηγεσία προσπαθεί τώρα να επιτύχει τον στόχο με πίεση μέσω άλλων θεσμών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Αλβανία σε συναγερμό μετά την προειδοποίηση των ΗΠΑ για πιθανές ιρανικές απειλές

Οι ιρανικές Αρχές προειδοποίησαν τη Βουλγαρία να μην επιτρέψει στις ΗΠΑ τη χρήση αεροδρομίων

Αλβανία: Bίαιη αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα με αίτημα την παραίτηση Ράμα

Νίκος Δένδιας: Είναι χαρά μας να συνεργαστούμε τώρα με τη Βουλγαρία στον τομέα της Άμυνας

Ο Νίκος Δένδιας με Patriot και F-16 προστατεύει τη Βουλγαρία – Οι Βούλγαροι το ζήτησαν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr