ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο νυν Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ κάλεσε την Ουγγαρία να μην χορηγήσει «καταφύγιο σε εγκληματίες» –εννοώντας τον πρώην πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι, που ζήτησε πολιτικό άσυλο στη χώρα– και να «σεβαστεί τη διεθνή πρακτική», αποφεύγοντας να φιλοξενήσει ένα καταδικασμένο άτομο σε ένα κράτος δικαίου σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.
«Με δεδομένο ότι διετέλεσε πρωθυπουργός αυτής της χώρας επί δέκα χρόνια, για λόγους ασφαλείας, οι ουγγρικές Αρχές επέτρεψαν στον κύριο Γκρουέφσκι να υποβάλει αίτημα ασύλου και να ακουστεί», ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο Ορμπάν.
«Η «Μακεδονία» είναι ένας στρατηγικός εταίρος και σημαντικός σύμμαχος της Ουγγαρίας», υπογράμμισε η ουγγρική ανακοίνωση διαβεβαιώνοντας ότι το αίτημα ασύλου του Γκρούεφσκι θα εξεταστεί «σε αμιγώς νομική άποψη».
Το αίτημα ασύλου του τέως πρωθυπουργού της πΓΔΜ φέρνει σε δύσκολη θέση τον Ορμπάν, καθώς αυτός τον είχε στηρίξει στο δεύτερο γύρο των εκλογών της βαλκανικής χώρας το 2017 και επαίνεσε τις προσπάθειες του κόμματος του Γκρούεφσκι να σταματήσει το πέρασμα των μετανασταστών μέσα από την βαλκανική οδό προς τη Δυτική Ευρώπη.























































