ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δύο ακόμη αισθητές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν σήμερα Πέμπτη στη Ζάκυνθο, στον απόηχο του ισχυρού σεισμού των 6,4 Ρίχτερ, ο οποίος είχε πλήξει το νησί τα ξημερώματα της 26ης Οκτωβρίου.
Οι σεισμογράφοι κατέγραψαν με διαφορά επτά λεπτών (στις 11.02 και στις 11.09) δύο δονήσεις 4,9 και 4,5 Ρίχτερ σε θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, σύμφωνα με αναθεωρημένες εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Τα επίκεντρα των δύο δονήσεων εντοπίζονται στον θαλάσσιο χώρο περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.
Σε ό,τι αφορά το εστιακό τους βάθος, για τη μεγαλύτερη εκ των δύο δονήσεων εκτιμάται στα 18 χιλιόμετρα, ενώ για τη δεύτερη στα 6 χιλιόμετρα.
Κατά τον Σεισμολογικό Σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι σεισμοί είχαν μέγεθος 5,1 και 4,6 Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), είχαν μέγεθος 4,9 και 4,7 Ρίχτερ.























































