Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολιτική κρίση στο Ισραήλ – Διάγγελμα Νετανιάχου: «Όχι σε άχρηστες πρόωρες εκλογές»

Πολιτική κρίση στο Ισραήλ – Διάγγελμα Νετανιάχου: «Όχι σε άχρηστες πρόωρες εκλογές»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Αγώνα» προκειμένου να αποτρέψει την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού δίνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, εν μέσω της βαθιάς πολιτικής κρίσης, η οποία πυροδοτήθηκε μετά τη συμφωνία εκεχειρίας με τη Χαμάς και την παραίτηση του υπουργού Άμυνας, Αβίγκντορ Λίμπερμαν.

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα προς τον ισραηλινό λαό, ο Νετανιάχου χαρακτήρισε ως «ανεύθυνο» το να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ενώ ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να πείσει τους κυβερνητικούς εταίρους να παραμείνουν στον συνασπισμό.

«Το να πάμε τώρα στις κάλπες θα ήταν ανεύθυνο. Η ασφάλεια του κράτους βρίσκεται υπεράνω πολιτικών υπολογισμών», τόνισε χαρακτηριστικά, γνωστοποιώντας ότι αναλαμβάνει ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Άμυνας. Να σημειωθεί ότι ήδη κρατά και το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά την αποχώρηση του Λίμπερμαν και του εθνικιστικού κόμματος, του οποίου ηγείται, ο κυβερνητικός συνασπισμός διαθέτει πλειοψηφία μόλις μίας έδρας στην ισραηλινή βουλή.

«Είμαι για πρώτη φορά υπουργός Άμυνας» πρόσθεσε, υποσχόμενος ότι «θα φέρει την ασφάλεια στους κατοίκους του νοτίου Ισραήλ και σε ολόκληρη την χώρα».

Ο Νετανιάχου συναντήθηκε την Κυριακή με τον υπουργό Οικονομικών και πρόεδρο του κόμματος «Koulanou», Μοσέ Καλόν, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών «το ταχύτερο δυνατόν».

«Καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να αποφύγω αυτές τις άχρηστες εκλογές και ελπίζω ότι οι εταίροι μου θα αναλάβουν τις ευθύνες τους» επανέλαβε, στο τηλεοπτικό του μήνυμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι IDF καταγγέλλουν: Τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποιούν ασθενοφόρα, σχολεία και νοσοκομεία παραβιάζοντας την εκεχειρία

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα «θωρακίζεται» με ισραηλινή τεχνογνωσία – «Διαθέτουμε κοινή αντίληψη για τις προκλήσεις της περιοχής»

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Μητσοτάκης: Εάν δεν υπάρχει πλειοψηφία, το πρώτο κόμμα οφείλει να διερευνήσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης

Ο 78χρονος Τόμας Μπάρακ νεο-οθωμανός «πλασιέ» – Διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία θα παραλάβει F-35

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr