ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιταλία και Κομισιόν συμφώνησαν για τον προϋπολογισμό του 2019

Ιταλία και Κομισιόν συμφώνησαν για τον προϋπολογισμό του 2019
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Λευκός καπνός» βγήκε για το ζήτημα του ιταλικού προϋπολογισμού, καθώς -μετά από αρκετές εβδομάδες εντάσεων και διαμάχης- επήλθε συμφωνία μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών.

«Η Ιταλία ήρθε σε συμφωνία με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2019», ανακοίνωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας. Πρόσθεσε δε, ότι η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν, τον περασμένο Οκτώβριο, απέρριψε το αρχικό προσχέδιο του προϋπολογισμού της ιταλικής κυβέρνησης, το οποίο προέβλεπε έλλειμμα της τάξης του 2,40% του ΑΕΠ.

Τη Δευτέρα, η Ρώμη υπέβαλε ένα αναθεωρημένο προσχέδιο προϋπολογισμού, με σαφώς χαμηλότερο έλλειμμα, τα οποίο φέρεται να κυμαίνεται στο 2% του ΑΕΠ, με στόχο την αποφυγή της διαδικασίας του «υπερβολικού ελλείμματος» και τον τερματισμό της διαμάχης.

Νωρίτερα, πάντως, δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου έκαναν λόγο για την ύπαρξη ενός δημοσιονομικού «κενού» μεταξύ των δύο πλευρών, ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωβαρόμετρο: Οι πολίτες αντιλαμβάνονται την ΕΕ ως ασφαλές καταφύγιο εν μέσω γεωπολιτικής αβεβαιότητας

Ένας «σαλταρισμένος» μικρομέγαλος λουστράκος – Ο Ερντογάν θέλει να κάνει «κουμάντο» σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και απειλεί το Ισραήλ

Ο Αβραμόπουλος προσέφυγε στον Άρειo Πάγο: Ζητά την ακύρωση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης

Νικόλας Φαραντούρης: «Χωρίς ευρωπαϊκά μέταλλα δεν υπάρχει ευρωπαϊκή άμυνα»

Καύσωνας στην Ευρώπη: Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχουν πνιγεί σε αναζήτηση δροσιάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr