ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκκλησία της Ελλάδος, Κώστας Γαβρόγλου, Ορθόδοξη Εκκλησία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,


















































Ο Σαμαράς ανακοινώνει κόμμα και «τελειώνει» τον Μητσοτάκη - Ποιοι ήδη βρίσκονται στο πλευρό του
Το Ισραήλ έτοιμο να προκαλέσει χάος στην Τουρκία
ΣΟΚ στο Ισραήλ! Ο Νετανιάχου είχε προειδοποιηθεί από τον Πρόεδρο τον Εμιράτων πριν τη σφαγή της 7/10/23 ότι η Χαμάς
Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος: Οποιεσδήποτε Συμφωνίες ή Μνημόνια Κατανόησης σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών θα πρέπει να συνάπτονται σύμφωνα με το
Η Τουρκία αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες κατά 229%, στοχεύοντας στην ανάπτυξη δικών της τεχνολογιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η βούληση της Πολιτείας και της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη συνέχιση του διαλόγου για τα θέματα την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία του Κλήρου, εκφράστηκε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με την Ειδική Επιτροπή Διαλόγου της Εκκλησίας.
«Είχαμε τη χαρά μαζί με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Ακρίτα Καϊδατζή, να είμαστε παρόντες στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής στην Ιερά Σύνοδο και να αναλύσουμε λεπτομερώς την αρχιτεκτονική και τις βασικές αρχές που θα διέπουν το νομοσχέδιο που ετοιμάζουμε.
»Μετά από μια πολύ διαφωτιστική για εμάς τουλάχιστον συζήτηση που συμπεριλάμβανε και τα θέματα της μισθοδοσίας, της εκκλησιαστικής περιουσίας και των οργανικών θέσεων, σε λίγες μέρες θα στείλουμε στην επιτροπή το νομοσχέδιο στη μορφή βάσει την οποία θα θέλαμε να συνεχιστεί η συζήτηση.
»Έχει μεγάλη σημασία το ότι αρχίζουμε να συζητάμε και σήμερα σε ένα εξαιρετικό κλίμα» δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου.
«Είχαμε τη χαρά σήμερα, στην προγραμματισμένη συνεδρία της Επιτροπής μας, η οποία διορίσθηκε ύστερα από απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της 16ης Νοεμβρίου και στη δεύτερη συνάντηση που είχαμε ως Επιτροπή, να υποδεχθούμε τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον γ.γ. της κυβέρνησης προκειμένου να μας αναπτύξουν το νομοσχέδιο που καταρτίζεται από την κυβέρνηση για τα θέματα τα οποία αφορούν την ανάπτυξη της εκκλησιαστικής περιουσίας, τις οργανικές θέσεις των κληρικών και των υπαλλήλων και το θέμα της μισθοδοσίας του Κλήρου», δήλωσε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος.
Πρόσθεσε επ’ αυτού: «Είχαμε τη χαρά να ακούσουμε όλο το σκεπτικό του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου, το οποίο θα μας αποσταλεί εντός των ημερών στην επιτροπή, στη συνέχεια θα το μελετήσουμε διεξοδικά, θα απαντήσουμε γραπτώς και προφορικώς και θα γίνει περαιτέρω συζήτηση σύμφωνα με την απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της 16ης Νοεμβρίου του 2018».
























































