ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΟΗΕ καταδικάζει το διωγμό Χριστιανών στο Ιράκ

Ο ΟΗΕ καταδικάζει το διωγμό Χριστιανών στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας κάνει λόγο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τις διώξεις μειονοτήτων στο Ιράκ από τους τζιχαντιστές αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους, που αφορούν κυρίως τους Χριστιανούς στη Μοσούλη.

Οι 15 χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέδωσαν ομόφωνα την ακόλουθη δήλωση:

Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τη συστηματική δίωξη από το Ισλαμικό Κράτος και τις ομάδες που έχουν προσχωρήσει σε αυτό, ανθρώπων που ανήκουν σε μειονότητες και προσώπων που αρνούνται την εξτρεμιστική ιδεολογία Iσλαμικού Κράτους. Οι συστηματικές και μεγάλης κλίμακας επιθέσεις εναντίον αμάχων πληθυσμών λόγω της εθνοτικής τους καταγωγής ή της θρησκευτικής τους πίστης μπορεί να συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, για το οποίο οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρούμπιο: «Φύγετε αμέσως» στην ιρανική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ

Η Φραντσέσκα Αλμπανέζε ζήτησε συγγνώμη αφού ισχυρίστηκε ότι οι Εβραίοι στα ναζιστικά στρατόπεδα αποκαλούνταν «Μουσουλμάνοι»

Διπλωματική Πηγή: Η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί και να συμμετάσχει σε ευρύτερους ευρωπαϊκούς αμυντικούς μηχανισμούς όσο υφίσταται απειλή πολέμου

Νετανιάχου: Ο Ερντογάν είναι τύραννος, απειλεί την Ελλάδα, κατέχει τη βόρεια Κύπρο – Ισραηλινή Πρεσβεία Αθήνα: «Η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ευημερία της Ελλάδας είναι σημαντικές για το Ισραήλ»

Το Ισραήλ με Ελλάδα και Κύπρο για αμυντική και γεωπολιτική σταθερότητα στην Ανατ. Μεσόγειο – Μαζί στον τομέα της ενέργειας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr