ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανοί και Ταλιμπάν κατέληξαν σε ειρηνευτική συμφωνία επί της αρχής στο Αφγανιστάν

Αμερικανοί και Ταλιμπάν κατέληξαν σε ειρηνευτική συμφωνία επί της αρχής στο Αφγανιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε συμφωνία επί της αρχής για τη λήξη του 17ετούς πολέμου στο Αφγανιστάν κατέληξαν διαπραγματευτές των Ταλιμπάν και Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με τον επικεφαλής των διαπραγματεύσεων στην Ουάσιγκτον.

Αμερικανοί και διαπραγματευτές Ταλιμπάν είχαν συνομιλίες την περασμένη εβδομάδα στο Κατάρ.

Μέχρι στιγμής, οι Ταλιμπάν έχουν αρνηθεί άμεσες διαπραγματεύσεις με Αφγανούς αξιωματούχους, τους οποίους χαρακτηρίζουν «μαριονέτες» της Ουάσιγκτον.

Δεν είναι σαφές ποιο είναι το σχέδιο της συμφωνίας.

Πολιτικοί αναλυτές ωστόσο τονίζουν ότι ενδεχομένως να χρειαστούν χρόνια έως ότου υπάρξει μία τελική συμφωνία ειρήνευσης.

Οι ΗΠΑ είναι προσηλωμένες στην αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από το Αφγανιστάν έπειτα από 17 χρόνια πολέμου, δήλωσε παράλληλα τη Δευτέρα υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ από την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ.

Οι αφγανικές Αρχές από την πλευρά τους διαμηνύουν ότι οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και των Ταλιμπάν χρειάζεται την έγκριση της Καμπούλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δεκάδες αμερικανικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού στο Ισραήλ ενόψει πιθανής στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Ιράν

Κόλπος του Άντεν: Ένοπλοι κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο στα ανοιχτά της Υεμένης

Ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε την Τουρκία ΕΞΩ από το πρόγραμμα F-35 και όχι ο Μητσοτάκης

Νίκος Δένδιας για ΝΑΤΟ: «Είναι προς όφελος του λαού των ΗΠΑ να συνεχίσουν να συμμετέχουν και να δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη»

Το Ιράν λέει ότι βομβάρδισε με drones διυλιστήριο της BAPCO και αμερικανικές βάσεις στο Μπαχρέιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr