ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην αλβανική γλώσσα προήδρευσε ο Αλβανός πρόεδρος της Βουλής στα Σκόπια

Στην αλβανική γλώσσα προήδρευσε ο Αλβανός πρόεδρος της Βουλής στα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην αλβανική γλώσσα προήδρευσε την Πέμπτη για πρώτη φορά σε συνεδρίαση της ολομέλειας στα Σκόπια ο πρόεδρος της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι, ο οποίος προέρχεται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI.

Ο νόμος για την χρήση των γλωσσών, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», χορηγεί στον πρόεδρο της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας το δικαίωμα να προεδρεύει των συνεδριάσεων στην μητρική του γλώσσα, εφόσον αυτή ομιλείται από τουλάχιστον 20% του πληθυσμού της χώρας, όπως συμβαίνει με την αλβανική.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του δεξιού «αρχαιομακεδονικού» κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Νίκολα Μίτσεφσκι, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Τζαφέρι δεν μπορεί να προεδρεύει στην αλβανική γλώσσα, μέχρι η συγκεκριμένη αλλαγή να ενσωματωθεί στον Κανονισμό της Βουλής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στην Αλβανία συγκρούσεις διαδηλωτών και Αστυνομίας στα Τίρανα

Ο Νίκος Δένδιας από τον ιστορικό σύμμαχό μας Μαυροβούνιο: «Αν δεν συνεργαστούμε, οι κοινωνίες και οι χώρες μας δεν μπορούν να είναι ασφαλείς»

Ο Νίκος Δένδιας την Τρίτη 30/06 στο Μαυροβούνιο – Τι θα συζητήσει με τον ιστορικό σύμμαχό μας

Η Βουλγαρία μπλοκάρει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του Ρώσου Πατριάρχη Κυρίλλου

Στα απόνερα του Τουρκο-Ισραηλινού ανταγωνισμού στα Βαλκάνια οι αντιδράσεις για το «τουριστικό θέρετρο» Κούσνερ;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr