ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμιστές, Κατάρ, Λευκά Κράνη - Τζιχαντιστές Διασώστες, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS),


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το καταριανό Αναπτυξιακό Ταμείο (QFFD) δώρισε δύο εκατομμύρια δολάρια στα «Λευκά Κράνη», στους διασώστες που δρουν στις περιοχές της Συρίας υπό ισλαμικό έλεγχο και κατηγορούνται ως παρακλάδι της Αλ Κάιντα.
Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταμείου, Μισφέρ Χαμάντ Αλ Σαχουανί και ο επικεφαλής των «Λευκών Κρανών», Ραέντ Αλ Σάλεχ, συμφώνησαν στο ποσό όπως αυτό δόθηκε κατόπιν εντολής του εμίρη του Κατάρ.
Με τα χρήματα αυτά τα «Λευκά Κράνη» θα αγοράσουν επτά πυροσβεστικά οχήματα και θα εκπαιδεύσουν νέους εθελοντές στη Συρία.
Επίσης θα συνεισφέρει το ποσό αυτό στην επιδιόρθωση οδών και στην απομάκρυνση χαλασμάτων από κατεστραμμένα κτίρια.
Ο ηγέτης της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» έχει κατηγορηθεί από τη Ρωσία ότι συνεργάστηκε με τρομοκράτες, κάτι που ο ίδιος αρνείται.
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του έχει αναφέρει:
«Πολλά στοιχεία αποδεικνύουν ότι τα Λευκά Κράνη είναι στην ουσία παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Νούσρα (σ.σ. συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, σήμερα ονομάζεται Ταχρίρ Αλ Σαμ), η οποία περιλαμβάνεται στη λίστα των Ηνωμένων Εθνών με τις κυρώσεις», λόγω τρομοκρατίας.
Τα Λευκά Κράνη έχουν κατηγορηθεί από τη Δαμασκό και τη Μόσχα στο παρελθόν ότι είχαν εμπλακεί και σε προβοκάτσιες με χημικά όπλα, που αποσκοπούσαν να προκαλέσουν στρατιωτική παρέμβαση της Δύσης στη Συρία.























































