ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ξεσπαθώνει» ο Λέκκας: Επιστημονική ανευθυνότητα οι δηλώσεις περί μεγάλου σεισμού

«Ξεσπαθώνει» ο Λέκκας: Επιστημονική ανευθυνότητα οι δηλώσεις περί μεγάλου σεισμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για «κοινωνική και επιστημονική ανευθυνότητα» κατηγορεί ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, τους συναδέλφους του σεισμολόγους που κάνουν προβλέψεις για επερχόμενο ισχυρό σεισμό στη Δυτική Ελλάδα.

«Η διατύπωση συγκεχυμένων και παράλογων στοιχείων και φημών σχετικά με επερχόμενη σεισμική δραστηριότητα στη Δυτική Ελλάδα αποτελεί πράξη κοινωνικής και επιστημονικής ανευθυνότητας» δήλωσε ο κ. Λέκκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρόσθεσε ότι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας θα πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην επηρεάζονται από αυτές τις φήμες.

Οι τοπικές δομές της πολιτείας βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και ετοιμότητα και το έχουν αποδείξει στους πρόσφατους σεισμούς. Επίσης, τα κτίρια είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και έχουν δείξει ότι αντέχουν.

Οπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας είναι γνωστό ότι έχει υψηλή σεισμικότητα, ενώ σε ερώτηση αν ο ίδιος θα ζητήσει παρέμβαση της Εισαγγελίας απάντησε πως αυτό είναι θέμα του αρμόδιου υπουργού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Επιμένει για μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό – Η εκτίμηση για το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Νέος σεισμός 4,9 Ρίχτερ στη Σκιάθο – «Προσοχή» εφιστά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Η αντίστροφη μέτρηση για μεγάλο ΣΕΙΣΜΟ έχει ξεκινήσει για τον Κορινθιακό Κόλπο

Σήμα κινδύνου από Τσελέντη: Η Ελλάδα κινδυνεύει από καταστροφές μακρινών σεισμών 8 Ρίχτερ

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη Σκύρο – Αισθητός και στην Αττική – Τι είπε ο Ευθ. Λέκκας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr