ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών
Αλέξης Τσίπρας: Εμείς είχαμε 1.700 μετακλητούς και ο Μητσοτάκης τους έκανε 3.700 - Το νεο-φιλελέ κοτζαμπάσικο σχέδιο Μητσοτάκη για το
Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση των καρτέλ - Πώς μοίρασαν δισεκατομμύρια ευρώ με απευθείας αναθέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το Βέλγιο είναι το πρώτο κράτος στον κόσμο που αίρει κάθε περιορισμό ηλικίας στην ευθανασία.
Με ψήφους 86 υπέρ, 44 κατά και 12 αποχές, το κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε νομοσχέδιο που επιτρέπει την ευθανασία σε ανηλίκους που πάσχουν από ανίατη νόσο σε τελικό στάδιο.
«Ο νέος νόμος λέει πως το παιδί θα πρέπει να έχει την ικανότητα της διάκρισης και να έχει συνείδηση κατά τη στιγμή της αίτησης. Θα πρέπει επίσης να πάσχει από ανίατη ασθένεια που θα προκαλέσει το θάνατο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Απαιτείται επιπλέον η γνωμάτευση γιατρών και ψυχιάτρων και βέβαια η έγκριση των γονέων», μεταδίδει ο ανταποκριτής του euronews στις Βρυξέλλες Τζέιμς Φρέινι.
«Η εξέλιξη αυτή μας επιτρέπει να προχωρήσουμε με την ανθρώπινη προσέγγιση των νέων αυτών ασθενών, για τους οποίους τίποτα πλέον δε μπορεί να γίνει», δήλωσε ο γερουσιαστής Φιλίπ Μαούξ.
Οι πολέμιοι του νόμου υποστηρίζουν πως οι περιορισμοί που τίθενται είναι αυθαίρετοι. Έντονα αντιδρά η καθολική εκκλησία και προειδοποιεί πως η ευθανασία θα γίνει κοινοτοπία.
Στο Βέλγιο η ευθανασία σε ενηλίκους είναι νόμιμη από το 2002.
Το 2012 καταγράφηκαν 1.432 περιπτώσεις, κυρίως ασθενών άνω των 60 που έπασχαν από καρκίνο.























































