ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζάεφ και Αχμέτι συμφώνησαν να κατεβάσουν κοινό υποψήφιο πρόεδρο απέναντι στους «αρχαιομακεδόνες»

Ζάεφ και Αχμέτι συμφώνησαν να κατεβάσουν κοινό υποψήφιο πρόεδρο απέναντι στους «αρχαιομακεδόνες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ηγέτες των δύο κυριότερων κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού στη Βόρεια Μακεδονία (SDSM – σοσιαλδημοκρατικό και DUI – αλβανικό) ήρθαν σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία για κοινό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 21η Απριλίου.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε έναν κοινό υποψήφιο και είμαι πεπεισμένος ότι η διαδικασία θα είναι επιτυχημένη», δήλωσε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ, μετά τη συνάντηση του με τον επικεφαλής του αλβανικού κόμματος, Αλί Αχμέτι.

Σύμφωνα με τον Ζάεφ, πέντε από τους δέκα υποψηφίους που υπέβαλαν αιτήσεις θα εξεταστούν και στις 5 Μαρτίου, το SDSM θα ανακοινώσει το όνομα του προεδρικού υποψηφίου του κυβερνώντος συνασπισμού.

Υπενθυμίζεται πως το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, όρισε ως υποψήφια την «αρχαιομακεδόνισσα» εθνικίστρια και πρώην τσιράκι του Τζορτζ Σόρος, καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλ. Τσίπρας: Το «μεγάλο κόλπο» του Μητσοτάκη με τη ΔΕΗ σε βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος

Σφοδρή επίθεση Κοτζιά σε ΠΑΣΟΚ και Σημίτη για «Μακεδονικό»: «Είχαν αποδεχθεί το σκέτο “Μακεδονία”»

Νίκος Δένδιας σε ΕΛΔΥΚΟ: «Επιτρέπετε με την παρουσία σας [στο Κόσοβο] να υπάρχει ασφάλεια, να υπάρχει ειρήνη, να υπάρχει σταθερότητα»

Ο Νίκος Δένδιας στο Κοσσυφοπέδιο – Πρόγευμα με τον Άλμπιν Κούρτι στην Πρίστινα

Σερβία και Ισραήλ σε κοινή παραγωγή μαχητικών drones, δήλωσε ο Βούτσιτς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr