ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Η Τουρκία στέλνει στην Υεμένη Σύρους μισθοφόρους νεοθωμανούς τζιχαντιστές
Ο Μητσοτάκης στα 52α γεννέθλια της ΝΔ... σε «ταραγμένα νερά» και με ηχηρές απουσίες
6ος Γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδος-ΗΠΑ: Τι θα συζητηθεί, τι θα υπογραφεί
Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω λογαριασμών εταιρειών κοινής ωφέλειας - Η μεθοδολογία
Συνελήφθησαν ο Φίλιππος Καμπούρης και η γυναίκα του ως αρχηγικά μέλη κυκλώματος που εξαπατούσε τον e-ΕΦΚΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο ακροδεξιός πρώην δήμαρχος της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο καταδικάσθηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης από τους δικαστές της Αιώνιας Πόλης για διαφθορά και παράνομη χρηματοδότηση.
Η όλη έρευνα αφορά την υπόθεση γνωστή ως «Πρωτεύουσα Μαφία» (Mafia Capitale), που σχετίζεται με διασυνδέσεις του οργανωμένου εγκλήματος με το χώρο της πολιτικής και των επιχειρήσεων.
«Πρόκειται για μια λανθασμένη απόφαση, θα προσφύγουμε οπωσδήποτε, αφού πρώτα διαβάσουμε την αιτιολογία της απόφασης. Είμαι αθώος. Το δήλωσα από την αρχή και θα το επαναλάβω και ενώπιον του εφετείου», τόνισε ο Αλεμάνο.
Σύμφωνα με τους δικαστές, ίδρυμα που είχε δημιουργήσει ο Αλεμάνο, χρηματοδοτήθηκε με σχεδόν τριακόσιες χιλιάδες ευρώ από μέλη του οργανωμένου εγκλήματος. Χρήματα τα οποία θα πρέπει να κατασχεθούν στον Αλεμάνο, ο οποίος καταδικάσθηκε και σε στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.
Ο ιταλικός τύπος, παράλληλα, γράφει ότι ο ακροδεξιός πρώην δήμαρχος της Ρώμης διεφθάρη για να τοποθετηθούν σε θέσεις κλειδί της δημοτικής επιχείρησης συγκομιδής απορριμμάτων άτομα που είχαν άμεση σχέση με το οργανωμένο έγκλημα. Όπως και για να πραγματοποιηθούν διαβλητοί μειοδοτικοί διαγωνισμοί, πάντα στον τομέα των απορριμμάτων.























































