ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ: Μην ανακατεύεστε στο θέμα των S-400

Επίθεση Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ: Μην ανακατεύεστε στο θέμα των S-400
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι σύμμαχοι της Τουρκίας δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στην αγορά αμυντικών συστημάτων από την Άγκυρα από χώρες μη μέλη του ΝΑΤΟ, επειδή απέρριψαν τις προτάσεις να τα αγοράσουν από εκείνους, διαμήνυσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Θέλαμε να αγοράσουμε συστήματα αεράμυνας από τους συμμάχους μας και είχαμε καταθέσει επίσημα αιτήματα για αυτό.

»Και αυτοί οι σύμμαχοι, που ήγειραν προσκόμματα ακόμη και για την αγορά απλών εξοπλισμών άρχισαν να διατυπώνουν την ανησυχία τους όταν αγοράσαμε τους S-400.

»Γιατί ανησυχείτε τόσο; Εφόσον είμαστε σύμμαχοι στο NATO και η Τουρκία χρειάζεται κάτι, πρέπει να το πουλήσετε αυτό σε εμάς.

»Κι αν δεν θέλετε να πουλήσετε, μην παρεμβαίνετε όταν η Τουρκία αγοράζει κάτι που χρειάζεται από μια άλλη χώρα» τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στην εφημερίδα Hurriyet.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεσήμανε χθες ότι η Ουάσιγκτον καθιστά σαφές στην Τουρκία πως, εφόσον προχωρήσει με την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, οι ΗΠΑ θα πρέπει να επαναξιολογήσουν τη συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το ΥΠΕΞ της Ελλάδας λέει ότι η Τουρκία έκανε δύο τρύπες στο νερό με τα δήθεν «θαλλάσια πάρκα»

Ο Ερντογάν μπλόκαρε τις κουρδικές δυνάμεις από την είσοδο στον πόλεμο στο Ιράν

Το Ισραήλ ως «ερωμένη» της Μέσης Ανατολής: Επιθυμητό κεκλεισμένων των θυρών, αποδιωγμένο στο προσκήνιο

Τι κρύβεται πίσω από τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν; – Οι επιπτώσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο

Φιλοτουρκικό levant24: Οι σχέσεις Τουρκίας-Συρίας προκαλούν «ανησυχίες» στο Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr