Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε 10 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε στο Ιράν ο πρώην πεζοναύτης Μάικλ Γουάιτ

Σε 10 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε στο Ιράν ο πρώην πεζοναύτης Μάικλ Γουάιτ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε κάθειρξη 10 ετών, από δικαστήριο του Ιράν, καταδικάστηκε ο Μάικλ Γουάιτ, Αμερικανός βετεράνος πεζοναύτης, ο οποίος ταξίδεψε τη χώρα προκειμένου να επισκεφτεί μία φίλη του, στην πόλη Μασχάντ και τον συνέλαβαν.

Καταδικάστηκε για προσβολή του ανώτατου ηγέτη, Αλί Χαμενεΐ, και για ανάρτηση μιας «ιδιωτικής φωτογραφίας».

Όσον αφορά την πρώτη κατηγορία, προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής τρόπος προσβολής του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, ενώ η δεύτερη κατηγορία αφορούσε φωτογραφία, στην οποία απεικονιζόταν ο ίδιος και η Ιρανή φίλη του.

Το State Department, σε ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε ότι είναι ενήμερο για το συμβάν, ενώ διαβεβαίωσε ότι «η ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών στο εξωτερικό αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα».

Ο Γουάιτ κατάγεται από την Καλιφόρνια και υπηρέτησε για 13 χρόνια τον αμερικανικό στρατό.

Η οικογένειά του και οι αμερικανικές Αρχές προσπαθούν να διευκρινίσουν αν οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν, ήταν πολιτικά υποκινούμενες.

Από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν η Τεχεράνη επιβεβαίωσε τη σύλληψή του, στον Γουάιτ δεν έχει επιτραπεί να επικοινωνήσει με τους συγγενείς του, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης που του έχει παρασχεθεί από την Τεχεράνη δεν μιλάει… αγγλικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλλάζει ρότα ο Μακρόν: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών με τον Πούτιν, ελέω… Τραμπ

Τούρκος ΥΠΑΜ: Το Ιράν κατάφερε βαρύ πλήγμα σε PKK και PJAK κατά τον πόλεμο με το Ισραήλ

Το Ισραήλ απορρίπτει τη συμμετοχή της Τουρκίας στη σταθεροποιητική δύναμη της Γάζας, δηλώνει ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στη Μόσχα

Προειδοποιητική βολή στον Ερντογάν: Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Τουρκία μέσω Αθήνας και Λευκωσίας

Η Τουρκία κατηγορεί Ισραήλ και Ελλάδα για πιέσεις στις ΗΠΑ με στόχο τον αποκλεισμό της από τα F-35

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr