ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς
Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αστυνομικοί συγκρούστηκαν με διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν σποραδικά στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας σήμερα, στις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν τα «κίτρινα γιλέκα» για 19ο Σαββατοκύριακο.
Η διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Γαλλίας διεξήχθη στο μεγαλύτερο μέρος της σε ειρηνικό κλίμα.
Ωστόσο, αργά το απόγευμα οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών κοντά στη Λεωφόρο Strasbourg, πλησίον των σιδηροδρομικών σταθμών Gare du Nord και Gare de L’Est.
Κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν, όπως και η πρόσοψη μιας τράπεζας.
Ταραχές επίσης σημειώθηκαν σε πόλεις όπως η Λιλ στη βόρεια Γαλλία και οι Τουλούζη και Μονπελιέ στη νότια Γαλλία.
Επιπλέον, επεισόδια καταγράφηκαν στη Λα Ροσέλ (δυτικά) ή και τη Νίκαια (νοτιοανατολικά), όπου μια 70χρονη τραυματίστηκε σοβαρά, όταν έπεσε κατά τη διάρκεια εφόδου των αστυνομικών, σύμφωνα με τους ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.
Για πρώτη φορά αυτό το Σάββατο η κυβέρνηση κινητοποίησε τις στρατιωτικές μονάδες της «Επιχείρησης Sentinelle» για να στηρίξουν την αστυνομία, αφού καταστήματα στην περίφημη λεωφόρο Σανζ Ελιζέ του Παρισιού λεηλατήθηκαν και υπέστησαν βανδαλισμούς, στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου Σαββατοκύριακου.
Σήμερα, στους διαδηλωτές απαγορευόταν να συγκεντρωθούν στο Σανζ Ελιζέ, ωστόσο τα «κίτρινα γιλέκα» διαδήλωσαν σε άλλα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας.























































