Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λαβρόφ στην Αττάλεια με τον Τσαβούσογλου για πυρηνικό εργοστάσιο και Turkish Stream

Ο Λαβρόφ στην Αττάλεια με τον Τσαβούσογλου για πυρηνικό εργοστάσιο και Turkish Stream
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συμμετάσχει την Παρασκευή στην 7η σύνοδο της κοινής ομάδας στρατηγικού σχεδιασμού Ρωσίας – Τουρκίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αττάλεια της Τουρκίας και της οποίας θα προεδρεύει ο ίδιος με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού λειτουργεί, όπως δήλωσε η Ζαχάροβα, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Συνεργασίας επικεφαλής του οποίου είναι οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δυο υπουργοί θα συζητήσουν περιφερειακά και διεθνή θέματα, μεταξύ των οποίων η κατάσταση στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, στην Υπερκαυκασία και την Κεντρική Ασία.

Εκτός των άλλων οι δύο υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη τις διμερούς εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, μεταξύ των οποίων η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Τουρκία, του σταθμού «Ακούγιου» και την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, όπως και ζητήματα που αφορούν την απλούστευση των διαδικασιών για τις αμοιβαίες επισκέψεις πολιτών των δύο χωρών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αίνιγμα το «μυστικό ηχητικό όπλο» που υποστήριξε ο Τραμπ ότι έχουν οι ΗΠΑ

Στη Μόσχα την Πέμπτη 22/01 Γουίτκοφ και Κούσνερ για συνάντηση με τον Πούτιν

Ο Ερντογάν λόγω Τραμπ αποθρασύνθηκε και διέταξε τους Κούρδους της Συρίας να παραδώσουν τα όπλα τους αλλιώς θα πεθάνουν

Τραμπ και Ερντογάν συζήτησαν για Συρία και Γάζα σε τηλεφωνική επικοινωνία

Κατζ προς την Τουρκία: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει τη σταθερότητα μέσω πληρεξουσίων στη Γάζα ή αλλού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr