Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο κ. Έντεμ έχει μητέρα από τα Τρίκαλα και διδάσκει ελληνικά στο Καμερούν

Ο κ. Έντεμ έχει μητέρα από τα Τρίκαλα και διδάσκει ελληνικά στο Καμερούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντής Γκίκας επισκέφτηκε την πόλη Γιαουντέ, πρωτεύουσα του Καμερούν και είχε μεταξύ άλλων συνάντηση με τον κ. Κωνσταντίνο Έντεμ, ο οποίος από την μητέρα του έχει καταγωγή από τα Τρίκαλα, αλλά γεννήθηκε και ζει μέχρι σήμερα στο Καμερούν της Αφρικής.

Είναι γνώστης της ελληνικής γλώσσας και παίζει άριστο μπουζούκι!

Είναι εκπαιδευτικός και διδάσκει στον ελεύθερό του χρόνο ελληνικά σε παιδιά του Καμερούν.

Ο κ. Έντεμ ενημέρωσε τον πρόεδρο για τους Θεσσαλούς που ζουν στο Καμερούν αλλά και σε άλλες χώρες της Αφρικής και είναι πρωτοστάτης στην διάδοση και διατήρηση της Θεσσαλικής κουλτούρας και των ελληνικών εθίμων γενικότερα.

Στη συνέχεια ο κ. Γκίκας τον ενημέρωσε για τις δράσεις και την δομή της παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, που αποτελείται από Ομοσπονδίες Θεσσαλών στην Ευρώπη, Καναδά, Αυστραλία και Ελλάδα και ισχυρή του επιθυμία είναι να ιδρυθούν Θεσσαλικοί Σύλλογοι σε κράτη της Αφρικής, που ζουν και δραστηριοποιούνται Θεσσαλοί καθώς στη συνέχεια και η Ομοσπονδία Θεσσαλών στην Αφρική.

Επίσης τον ευχαρίστησε για την ζεστή φιλοξενία που είχε στην επίσκεψή του.

Οι δύο άντρες έδωσαν ραντεβού στο επόμενο 11ο παγκόσμιο συνέδριο και αντάμωμα Θεσσαλών, που φέτος θα διοργανωθεί στο Δήμο Αλμυρού, δίνοντας του το βιβλίο «Η Αγάπη μας για τη Θεσσαλία», για τα δέκα χρόνια από την ίδρυση της παγκόσμιας Συνομοσπονδίας που κυκλοφόρησε φέτος.

Ο κ. Έντεμ παρέλαβε συγκινημένος το βιβλίο και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει τα μέγιστα για την ευόδωση αυτού του σκοπού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Βιολάντα»: Νέα δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη του εργοστασίου – Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του

Μεγάλη Ελλάδα (Ιταλία): Στον Τάραντα εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Έφοδος της ΔΑΕΕ στο σπίτι του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα»

Τέμπη: Στη Λάρισα οριστικά η δίκη – Απορρίφθηκε το αίτημα για μεταφορά σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη

Γερμανία: Ελληνας 26 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου Τούρκο 36χρονο ελεγκτή τρένου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr