ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Πάτρικ Σάναχαν, Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ,


















































Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία
Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Θάσος: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε από τον πρώην σύζυγο της μέσα σε μίνι μάρκετ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με μια συζήτηση που επικεντρώθηκε στα «συμφέροντα» και όχι στις «θέσεις» των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε το τετ α τετ του υπηρεσιακού υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σάναχαν, με τον Τούρκο ομόλογο του, Χουλουσί Ακάρ, στο αμερικανικό Πεντάγωνο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπηρεσιακός εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τσαρλς Σούμερς, η συζήτηση εστίασε στην εταιρική συνεργασία τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι υπουργοί «συναντήθηκαν ως στρατηγικοί εταίροι» και «επικέντρωσαν τη συζήτησή τους στα συμφέροντα και όχι στις θέσεις τους, και στην σημασία της αμερικανοτουρκικής συνεργασίας σε διμερές επίπεδο και ως συμμάχων του ΝΑΤΟ με στόχο την επίτευξη της αμοιβαίας ασφάλειας και της οικονομικής ευημερίας τόσο για τις δύο χώρες όσο και για την περιοχή».
Μιλώντας την Τρίτη σε συνέδριο των αμερικανοτουρκικών σχέσεων στην Ουάσιγκτον όπου συζήτησε την προμήθεια συστοιχιών του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία και την κλιμακούμενη πίεση των ΗΠΑ προς την Τουρκία για αυτή την απόφαση της, ο Ακάρ τόνισε πως «απειλές, τελεσίγραφα και διορίες δεν βοηθούν και δεν συνάδουν με το πνεύμα της συμμαχίας».























































