ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προεδρικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία: Άνετη επικράτηση Πεντάροφσκι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Προεδρικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία: Άνετη επικράτηση Πεντάροφσκι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκλεισαν στις 20.00 ώρα Ελλάδας οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία με το ποσοστό συμμετοχής, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να ξεπερνά το κρίσιμο 40% που απαιτείται για να θεωρηθούν έγκυρες οι εκλογές.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ιστοσελίδα της κρατικής εκλογικής επιτροπής, με το 11,56% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, ο Στέβο Πενταρόφσκι προηγείται με 65,79% έναντι της Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα.

«Οι εκλογές θεωρούνται έγκυρες καθώς το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 40%» όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής, Όλιβερ Ντερκόφσκι.

Μέχρι τις 19.30 ώρα Ελλάδας (18.30 τοπική ώρα) το ποσοστό συμμετοχής έφτανε το 44,5%.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών οι δύο υποψήφιοι είχαν οριακή διαφορά.

Με καταμετρημένο το 99,8% των ψήφων, ο Πεντάροφσκι συγκέντρωσε 42,84%, έναντι 42,24% της υποστηριζόμενης από το αντιπολιτευόμενο «αρχαιομακεδονικό» VMRO DPMNE, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα.

Η αποχή θεωρούταν το μεγάλο στοίχημα της σημερινής διαδικασίας καθώς στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, το ποσοστό συμμετοχής είχε ανέλθει συνολικά στο 41,8%.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργότερα το βράδυ.

Ο νικητής του σημερινού δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών θα διαδεχθεί τον Γκιόργκι Ιβάνοφ, η δεύτερη πενταετής θητεία του οποίου ολοκληρώνεται στις 12 Μαΐου.

Οι εξουσίες του Προέδρου της χώρας είναι περιορισμένες και σχετίζονται με ορισμένα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σάκης Αρναούτογλου προς Ούρσουλα: «Η Μακεδονία δεν χωρά σε ασαφείς διατυπώσεις»

Ισπανία: Το συνεταιράκι του εθνοϊσλαμιστή Ερντογάν, Πέδρο Σάντσεθ, προκήρυξε πρόωρες εκλογές – Ο υποκριτής που ναυπηγεί τον τουρκικό στόλο παριστάνει τον σοσιαλιστή

Ανθρώπινο ποτάμι στην Παραλιακή για τον Νίκο Δένδια παρά τη βροχή – Ο Νίκος Δένδιας δύναμη λογικής, μετριοφροσύνης και εθνικής ενότητας

Αντώνης Σαμαράς: Σαλπίζουμε υποχώρηση με πανηγυρισμούς – Δεν είναι αυτή είναι η Ελλάδα

Ασυνάρτητος μπουρδολόγος και τζάμπα μάγκας μακεδονοκάπηλος ο Μαρινάκης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr