ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΟΚ στην Τουρκία με ταινία για τη Γενοκτονία των Ποντίων – Απαγόρευσαν την προβολή της

ΣΟΚ στην Τουρκία με ταινία για τη Γενοκτονία των Ποντίων – Απαγόρευσαν την προβολή της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Γενοκτονία Ποντίων, Τουρκία,

Απαγορεύτηκε στην τουρκική πρωτεύουσα, Άγκυρα, η προβολή κινηματογραφικής ταινίας με υπόθεση σχετική με τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ένα σωματείο της Άγκυρας, το «Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi», είχε προγραμματίσει για το Σάββατο 18 Μαΐου, την προβολή ταινίας για την γενοκτονία των Ποντίων, σε εκδήλωση με τίτλο «Pontus Soykırı’mının 100’üncü Yılı».

Πρόκειται για το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Νίκου Ασλανίδη «Η μπάντα- The Band» που αναφέρεται στην Γενοκτονία των Ποντίων.

Βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Γιάννη Παπαδόπουλου, που ήταν μέλος της μπάντας του Δήμου Κερασούντας.

Την περίοδο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η μπάντα αυτή «επιστρατεύτηκε» και έπαιζε εμβατήρια κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.

Την αποτελούσαν 13 Έλληνες και τρεις Τούρκοι, οι οποίοι στο τέλος σφαγιάστηκαν. Ο μόνος που επέζησε ήταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου πρόκειται για μια ξεκάθαρη περίπτωση προπαγάνδας κατά της Τουρκίας, αντίστοιχης με εκείνης του «Εξπρές του Μεσονυχτίου», την ταινία που έπληξε όσο τίποτα άλλο το διεθνές γόητρο της Τουρκίας τη δεκαετία του 80.

Ο κυβερνήτης της Άγκυρας σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα ακύρωσε την προβολή της ταινίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης «μη βοηθητική και προκλητική» εν μέσω περιφερειακών αντιδράσεων

Μουσουλμάνος Ισραηλινός βουλευτής ελέγχεται για σχέσεις με «φιλανθρωπικές οργανώσεις» στην Τουρκία

Γιόνι Μπεν-Μεναχέμ: Η Συρία επιδιώκει ισλαμιστική επέκταση σε Λίβανο και Γκολάν για την εξυπηρέτηση των τουρκικών συμφερόντων

Χαμός! Ο Ερντογάν ζητά δισ. δολάρια από τον Αλίεφ – «Είμαστε αδέλφια, αλλά όχι η τράπεζά σας»

«Προετοιμαστείτε για πόλεμο με την Τουρκία»: Προειδοποίηση πρώην διοικητή της ισραηλινής μονάδας 504 στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr