ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,


















































Η Μαίρη Μπόση προειδοποιεί για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: «Αυτή είναι η αρχή...»
Έπεσε ελικόπτερο του Κατάρ - 7 νεκροί Καταριανοί και Τούρκοι
Η δωροδοκία των 6 δισ.: Η μυστική προσφορά του Κατάρ στο Ιράν για την παύση των ιρανικών επιθέσεων στο έδαφός
Άραβες: Από την αποφυγή του πολέμου στην επιδίωξη ολοκλήρωσής του
Τραμπ: Τελεσίγραφο 48 ωρών στο Ιράν για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Νέες προκλητικές δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας αυτή τη φορά μέσω έμμεσων απειλών από τον Τούρκο αντιπρόδερο Φουάτ Οκτάι ο οποίος δήλωσε ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και συμφέροντα της, χωρίς να διστάσει να πάρει και μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.
Όπως μετέδωσε το TRT World, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι δήλωσε ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και συμφέροντα της, σχολιάζοντας ότι η έλευση του «Φατίχ» (Πορθητής) αποτελεί ένδειξη της αποφασιστικότητας της Τουρκίας και ότι το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» θα ενεργήσει σύντομα με τον ίδιο τρόπο.
Ο Οκτάι βρισκόταν την Παρασκευή στα κατεχόμενα της Κύπρου για να παραστεί στο Ιφτάρ, το δείπνο που παρατίθεται μετά τη δύση του ήλιου κατά την περίοδο του Ραμαζανιού.
Ο Φουάτ Οκτάι σε ομιλία του αναφέρθηκε στο Κυπριακό και τους υδρογονάνθρακες, σημειώνοντας ότι η Τουρκία ευνοεί λύση του Κυπριακού στη βάση της αλληλοκατανόησης και επικρίνοντας την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι από τη μια διατηρεί στάση μη συμβιβασμού που οδήγησε στη μη εξεύρεση λύσης και από την άλλη προσεγγίζει το θέμα των υδρογονανθράκων μονόπλευρα χωρίς την πρόθεση κοινής εκμετάλλευσης των πόρων.
Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι στόχος της Τουρκίας είναι να προστατεύσει την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων και να εγγυηθεί τα δικαιώματα, την ασφάλεια και την ευημερία τους.
Είπε, επίσης, ότι οι ενεργειακοί πόροι στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για βελτίωση της ευημερίας των κατοίκων του νησιού.























































