ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Μεσοποταμία, Μοσούλη, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές, Φράγμα της Μοσούλης,


















































Λύθηκε το μυστήριο με την οσμή που «έπνιξε» την Αθήνα
ΑΠΕΙΛΗ! Οι λαγοκέφαλοι «κατακτούν» τις ελληνικές θάλασσες - Επιτίθενται λουόμενους, μετατρέπουν τις θάλασσες σε υγρές ερήμους
Χανιά: Συνελήφθη ακόρεστος 34χρονος αλλοδαπός που πρόσφερε σε δύο ανήλικους χρήματα για να «πάνε» μαζί του - Την έπεσε και
Πτώση 30% στην κατανάλωση ποτών - Αιτίες; Αλκοτέστ και φτώχεια
Τραμπ: Το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό Apache στο Ορμούζ - Η απάντηση των ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κανείς δεν μοιάζει ικανός, ούτε ο ιρακινός στρατός, ούτε ο κουρδικός στρατός, να σταματήσουν την προέλαση των τζιχαντιστών που σαν μαύρη σκιά έχουν χυθεί στη Μεσοποταμία.
Οι ένοπλοι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους (πρώην ISIS – ΙΚΙΛ) κατέλαβαν την Κυριακή το μεγαλύτερο φράγμα του Ιράκ στη Μοσούλη, μετά την αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας, όπως επιβεβαίωσαν κουρδικές πηγές.
Οι Πεσμεργκά (έτσι ονομάζεται ο κουρδικός στρατός), υποχώρησαν από το φράγμα της Μοσούλης στον Τίγρη ποταμό, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης, αφού οι τζιχαντιστές τους έδωσαν τελεσίγραφο δύο ωρών να αποχωρήσουν χωρίς μάχη. Στην ουσία παρέδωσαν το φράγμα στους τζιχαντιστές.
Με την κατάληψη του στρατηγικού φράγματος της Μοσούλης, οι ισλαμιστές τρομοκράτες αφενός μεν ελέγχουν το νερό, αφετέρου έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν πλημμύρες σε μεγάλες πόλεις του Ιράκ.
Επίσης, την Κυριακή οι τζιχαντιστές κατέλαβαν δύο ακόμη πόλεις στο βόρειο Ιράκ, τη Σίντζαρ και την Ουάνα, αφού εκδίωξαν τους Κούρδους στρταιώτες, συνεχίζοντας την προέλαση τους στα κουρδικά εδάφη.
Υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών έχει περιέλθει και η πόλη Ζούμαρ, αλλά και η πετρελαιοπηγή Άιν Ζάλα και περίπου 10 ακόμη χωριά στην περιοχή.
«Οι πεσμεργκά (κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας) αποσύρθηκαν από τη Σίντζαρ, το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στην πόλη», δήλωσε ο Χάιρ Σιντζάρι. «Ύψωσαν τη σημαία τους στα κυβερνητικά κτίρια», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (PUK).
Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Σουμάρια μετέδωσε επίσης την είδηση για την κατάληψη της πόλης, ενώ πρόσθεσε ότι οι τζιχαντιστές επέτρεψαν στους κατοίκους να την εγκαταλείψουν και να αναζητήσουν καταφύγιο στην αυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν. Στην πόλη Σίντζαρ ζουν κυρίως μέλη της θρησκευτικής μειονότητας των γεζίντι, του οποίους οι ισλαμιστές θεωρούν άπιστους.























































