ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χειροτονήθηκε ο πρώτος Έλληνας επίσκοπος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας

Χειροτονήθηκε ο πρώτος Έλληνας επίσκοπος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παρουσία της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, τον Σεβ. Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο, και εκπροσώπων Αγιορειτικών Μονών τελέστηκε την Κυριακή 26 Μαΐου η Χειροτονία του νέου Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου Δημητρίου.

Την χειροτονία τέλεσε ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Επιφάνιος, παρουσία πλειάδα Ιεραρχών της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο.

Να αναφερθεί ότι ο νέος Επίσκοπος με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Αυτοκέφαλου Εκκλησίας της Ουκρανίας θα αναλάβει τις ελληνικές εκκλησίες της Ουκρανίας, μεταδίδει το εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων Romfea.

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος (Δημητρίου) ήταν κληρικός της Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος, έχει στην ατζέντα του την ισχυροποίηση των δεσμών με την Κωνσταντινούπολη, ενώ έχει θέσει στο τραπέζι να εκλεγούν και άλλοι Έλληνες Επίσκοποι.

Στην Ουκρανία υφίσταται από τη βαθιά αρχαιότητα ελληνική μειονότητα που κυμαίνεται μεταξύ 100.000 και 200.000 ανθρώπων.

Είναι οι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων αποίκων στην Κριμαία, η οποία αργότερα μεταφέρθηκαν υποχρεωτικά από την τσαρική Ρωσία στην ηπειρωτική χώρα και ίδρυσαν τη Μαριούπολη.

Η Μαριούπολη παραμένει μέχρι και σήμερα μια σε μεγάλο βαθμό ελληνική πόλη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πούτιν: Έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες η Ρωσία, αλλά υπό τους όρους της – «Η Δύση προετοιμάζεται για πόλεμο εναντίον μας»

20 μήνες φυλάκιση στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και 18 μήνες στον Μιχάλη Σταυριανουδάκη – ΕΛ.Α.Σ.: «Ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική αλαζονεία»

Ο Οικ. Πατριάρχης δέχθηκε τους ηγέτες των Ελλήνων δημοσιογράφων – Τι είπε στους εκπροσώπους του Τύπου

Παρασκήνιο για τη Χάλκη: Οι οδηγίες Ερντογάν και η παρέμβαση Τραμπ

Η Βουλγαρία μπλοκάρει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του Ρώσου Πατριάρχη Κυρίλλου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr