ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Mακρόν θέλει Μέρκελ για την προεδρία της Κομισιόν

Ο Mακρόν θέλει Μέρκελ για την προεδρία της Κομισιόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ιδανική διάδοχο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θεωρεί ο Εμανουέλ Μακρόν τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, που αν και έχει δηλώσει ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική το 2021, πολλοί θεωρούν ότι θα αναθεωρήσει.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι θα την στήριζε για διάδοχο του Γιούνκερ, εάν το επιθυμούσε.

Ερωτηθείς από το γαλλόφωνο ελβετικό κανάλι RTS για το συγκεκριμένο σενάριο, ο Μακρόν ανέφερε ότι δεν μπορεί να μιλήσει εξ ονόματός της.

«Αλλά αν το ήθελε, θα την στήριζα. Ασφαλώς θα το έκανα επειδή πρώτον πιστεύω ότι χρειαζόμαστε κάποιον ισχυρό.

Η Ευρώπη χρειάζεται νέα πρόσωπα και ισχυρά πρόσωπα, επομένως χρειαζόμαστε προσωπικότητες με αυτά τα στοιχεία», εξήγησε.

Ο Γάλλος πρόεδρος και ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είναι μεταξύ εκείνων που ζητούν να αναλάβουν γυναίκες τα δύο από τα τέσσερα υψηλότερα αξιώματα των ευρωπαϊκών θεσμών (πρόεδρία της Επιτροπής, του Συμβουλίου, του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου και επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας), με τον Μακρόν να επισημαίνει ότι «χρειαζόμαστε ισότητα».

Πάντως, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν εκτιμά ως πιθανή τη διαδοχή του από την Γερμανίδα καγκελάριο, καθώς όταν τον ρώτησαν για το εάν η Μέρκελ θα αλλάξει γνώμη περιορίστηκε να πει: «Δεν το νομίζω».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: Πουλήσαμε υδρογονάνθρακες αξίας 320 δισεκ. δολαρίων στην ΕΕ, παρά τις κυρώσεις

«Μύλος» με την ενεργειακή εκεχειρία: Ο Ζελένσκι αμφισβητεί τον Τραμπ και η Μόσχα λέει όχι στην εκεχειρία των 60 ημερών

Τι προσφέρουν οι ΗΠΑ στη Ρωσία έναντι μερικής ανακωχής

Γαλλία: Ποιοι εκμεταλλεύονται τη μαθητική εξέγερση για να κάνουν… επανάσταση – Αριστεριστές, ισλαμιστές και πλούσιοι χορηγοί

Ζελένσκι: «Τρομερό λάθος» η άρση των κυρώσεων για τους δύο Ρώσους δισεκατομμυριούχους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr