Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΚΚΕ αποφάσισε να καταγγείλει την «τουρκική άρχουσα τάξη» για την ΑΟΖ

Το ΚΚΕ αποφάσισε να καταγγείλει την «τουρκική άρχουσα τάξη» για την ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις «προκλητικές ενέργειες της τουρκικής άρχουσας τάξης και τις απειλές για γεωτρήσεις σε θαλάσσιες ζώνες που δεν της ανήκουν με βάση το διεθνές δίκαιο» καταδικάζει το ΚΚΕ.

Όπως σημειώνει, εδώ και πολύ καιρό ως κόμμα έχει αναδείξει «τους τεράστιους κινδύνους που εξελίσσονται στην περιοχή μας σε βάρος των λαών και έχει αντιπαρατεθεί με την τακτική του εφησυχασμού, που συστηματικά καλλιεργούσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα άλλα κόμματα, προβάλλοντας τη δήθεν βοήθεια των “συμμάχων”, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.».

Κατά το ΚΚΕ, «η ειρήνη και η ευημερία των λαών, όπως και η προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, δεν μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο των σφοδρών ενεργειακών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, αλλά και των σχεδιασμών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε., στους οποίους η κυβέρνηση έχει ρόλο σημαιοφόρου.

»Χρειάζεται επαγρύπνηση και σύγκρουση με αυτή την πολιτική που, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, οδηγεί τον λαό σε μεγάλες περιπέτειες».

Το ΚΚΕ ανιστόρητα υπερασπίζεται την ουδετερότητα της χώρας, αφού δεν μπορεί να την πάει εκεί που θα ήθελε, ενώ η ιστορία διδάσκει ότι λόγω της γεωγραφικής μας θέσης δεν μπορούμε να παριστάνουμε τα χρυσόψαρα στο ενυδρείο.

Στα θετικά καταγράφεται ότι το ΚΚΕ επιτέλους κατήγγειλε και την τουρκική πλευρά.

Μέχρι πρότινος το μόνο που ήξερε είναι να καταγγέλλει τους «ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς» που «υπηρετεί η ελληνική κυβέρνηση».

Εάν υπήρχε όμως καμία Σοβιετία, πρώτο θα έτρεχε το ΚΚΕ να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: «Η Κύπρος δεν κείται μακράν» – Η ελλαδική ΑΟΖ θα φτάσει μέχρι την κυπριακή ΑΟΖ

Οι Τούρκοι κατέρριψαν άγνωστο drone κοντά στον τουρκικό εναέριο χώρο

Δημοσκόπηση Alco: Στο πλευρό των αγροτών 8 στους 10 πολίτες – Στα «τάρταρα» η ΝΔ (23,6%) – Αυξάνονται οι αναποφάσιστοι (20,9%)

Βενιζέλος: Η χώρα είναι «μη διακυβερνήσιμη» – Κρίση νομιμοποίησης και προβλήματα εθνικής ασφάλειας

Ιστορική Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας υπέγραψαν Κύπρος-Γαλλία – Όλο το κείμενο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...