ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tζέρεμι Χαντ και Μπόρις Τζόνσον διεκδικούν την πρωθυπουργία στη Βρετανία

Tζέρεμι Χαντ και Μπόρις Τζόνσον διεκδικούν την πρωθυπουργία στη Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο νυν υπουργός Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ, θα είναι ο αντίπαλος του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, στην τελική αναμέτρηση για τη θέση του επόμενου επικεφαλής του Συντηρητικού κόμματος και πρωθυπουργού, που θα γίνει τον επόμενο μήνα στη Βρετανία.

Ο Τζέρεμι Χαντ επικράτησε στην πέμπτη και τελευταία αναμέτρηση, στην οποία ψηφίζουν οι βουλευτές του κόμματος, του υπουργού Περιβάλλοντος, Μάικλ Γκοβ, με μόλις δύο ψήφους διαφορά, καθώς έλαβαν 77 και 75, αντίστοιχα. Ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε 162 ψήφους.

Στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας διαδοχής, οι δύο αντίπαλοι θα απευθυνθούν με προεκλογικές καμπάνιες στη βάση του κόμματος, προσπαθώντας να κερδίσουν την υποστήριξη των 160.000 μελών του, που θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο.

Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί την εβδομάδα που ξεκινά στις 22 Ιουλίου, ενώ ήδη ο αρμόδιος κοινοβουλευτικών υποθέσεων των Συντηρητικών ανακοίνωσε ότι η θερινή διακοπή των εργασιών του κοινοβουλίου θα ξεκινήσει στις 25 Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν απείλησε Γαλλία και Βρετανία αν στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Τι απάντησαν Βρετανοί και Γάλλοι

Το Ιράν απάντησε στις αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου

Το παγωμένο βλέμμα της Ελισάβετ: Ακόμη και πρωθυπουργοί έτρεμαν μπροστά της, αποκαλύπτει βασιλικός βιογράφος

Βρετανία: Το Εργατικό Κόμμα «βράζει» – 22 βουλευτές ζητούν «καρατόμηση» του Κιρ Στάρμερ

Το Ηνωμένο Βασίλειο μετακινεί πολεμικό πλοίο πληρέστερα στον Κόλπο για αποστολή προστασίας της ναυσιπλοΐας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr