ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ αρχίζει το «σφίξιμο» και στην Ιαπωνία – Αμυντικά και οικονομικά

Ο Τραμπ αρχίζει το «σφίξιμο» και στην Ιαπωνία – Αμυντικά και οικονομικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ενδεχόμενο να αποσύρει τις ΗΠΑ και από τη τη διμερή αμυντική συνθήκη με την Ιαπωνία, καθώς εκτιμά ότι η μεταπολεμική αυτή συμφωνία αδικεί τη χώρα του, φέρεται να συζήτησε πρόσφατα, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bllomberg, το οποίο μεταφέρει την είδηση, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κάνει ακόμη βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μία τέτοια κίνηση είναι μάλλον απίθανη, σχολιάζει το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές που έχουν γνώση του θέματος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εκτιμά ότι η συνθήκη, η οποία βρίσκεται σε ισχύ επί έξι δεκαετίες, είναι μονομερής και επιβαρύνει αποκλειστικά και μόνο τις ΗΠΑ, αφού οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν καμία υποχρέωση να υπερασπιστούν τη χώρα του.

Ο Τραμπ εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να ζητήσει από τις ιαπωνικές Αρχές να καλύψουν το κόστος της μετακίνησης της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στην Οκινάουα.

Ο Τραμπ συνεχίζει να εφαρμόζει την πολιτική «Πρώτα η Αμερική» σε διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο της οποίας αξιώνει πιο ευνοϊκούς όρους για τις ΗΠΑ, στην εξωτερική πολιτική και το διεθνές εμπόριο.

Όσον αφορά το μέτωπο του εμπορίου, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει ότι τον ενοχλεί το μεγάλο πλεόνασμα της Ιαπωνίας στο ισοζύγιο των τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών με τις ΗΠΑ και ότι θέλει να συναφθεί διμερής συμφωνία ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Τόκιο για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ στη βόρεια Ιαπωνία

Ισραηλινός ειδικός στο πολιτικό Ισλάμ, Όφερ Μπίνστοκ: «Οι ΗΠΑ τελείωσαν»

Ο Τραμπ έτοιμος να δώσει το «πράσινο φως» για αμερικανικούς κινητήρες στα τουρκικά Kaan

Τεχεράνη: «Διακήρυξη αμερικανικής ήττας» η συμφωνία για τη Μέση Ανατολή

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr