ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ απείλησε το Ιράν με «αφανισμό»

Ο Τραμπ απείλησε το Ιράν με «αφανισμό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι θα πλήξει το Ιράν σε αντίποινα για οποιαδήποτε ενέργεια της Τεχεράνης σε «οτιδήποτε αμερικανικό, αφού νωρίτερα ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί χαρακτήρισε «διανοητικά καθυστερημένο» τον Λευκό Οίκο με αφορμή τις νέες κυρώσεις που επέβαλε σε Ιρανούς αξιωματούχους και στον ανώτατο πνευματικό ηγέτη Αλί Χαμενεΐ.

«Η αδαής και πολύ προσβλητική ανακοίνωση που έκανε σήμερα το Ιράν δείχνει μόνο ότι δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα.

»Οποιαδήποτε επίθεση του Ιράν εναντίον οτιδήποτε αμερικανικό θα αντιμετωπιστεί με τη μεγαλύτερη και συντριπτική ισχύ.

»Σε ορισμένους τομείς, συντριπτική σημαίνει αφανισμός», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Διανοητικά καθυστερημένος» ο Λευκός Οίκος

Είχε προηγηθεί ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί, ο οποίος απέρριψε τις νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ και χαρακτήρισε τον Λευκό Οίκο «διανοητικά καθυστερημένο», μια προσβολή που το Ιράν είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ομιλία του, που μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση, ο Ροχανί δήλωσε πως οι κυρώσεις εναντίον του Χαμενεΐ θα αποτύχουν επειδή ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν δεν έχει περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό.

Ο Ροχανί υποστήριξε πως η τελευταία σειρά των κυρώσεων είναι ενδεικτική της απελπισίας των ΗΠΑ.

«Οι ενέργειες του Λευκού Οίκου δείχνουν πως είναι διανοητικά καθυστερημένος», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Η στρατηγική υπομονή της Τεχεράνης δεν σημαίνει πως φοβόμαστε».

Ο Ροχανί δήλωσε ακόμη πως οι ΗΠΑ ψεύδονται όταν λένε πως θέλουν να διαπραγματευθούν με την Τεχεράνη, ενώ επιβάλλουν κυρώσεις σε βάρος του Χαμενεΐ, αλλά και του υπουργού Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Την ώρα που καλείτε σε διαπραγματεύσεις, επιδιώκετε να επιβάλετε κυρώσεις στον υπουργό Εξωτερικών! Είναι προφανές πως ψεύδεστε», δήλωσε ο Ροχανί.

Ο αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τζον Μπόλτον είχε δηλώσει πως η πόρτα παραμένει ανοικτή για «αληθινές διαπραγματεύσεις» με την Τεχεράνη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελευθεροτεκτονισμός: Η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας με Ιρανούς που αντιστέκονται στο αιματοβαμμένο καθεστώς των μουλάδων

Εκπαιδευτική περιοδεύουσα έκθεση «Ιδρύοντας τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και την Αμερική»

Κίνα και Ινδία στο πλευρό της Ρωσίας: Αντιδρούν κατά των ΗΠΑ για τις νέες κυρώσεις

Ενεργειακός εφιάλτης: Πετρέλαιο πάνω από 100 δολάρια, αέριο στα 80 ευρώ και νέες αυξήσεις – Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο

Οι Αμερικανοί «επέτρεψαν» στους Χούτι να επιτεθούν στη Σαουδική Αραβία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr