ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Βαλέριος Αλεξέγεφ ομολόγησε το μένος της Εκκλησίας της Ρωσίας για τους Έλληνες - Ο ρόλος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Νετανιάχου σε Ερντογάν: «Ηρέμησε!» - Ευθεία προειδοποίηση για επίθεση του Ισραήλ στην Τουρκία
Σχέσεις ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας: Στο χειρότερο σημείο έντασης των τελευταίων ετών μετά τον «τορπιλισμό» της επιχείρησης του Τραμπ στο Ορμούζ από
Αλέξης Τσίπρας: «Δηλώνω τον αποτροπιασμό μου για την απώλεια της Βάγιας Νέστωρα» - «Η τρομοκρατία δεν έχει θέση σε μια
Θεσσαλονίκη: Πέθανε η μητέρα του στελέχους της ΝΔ Αφροδίτης Νέστορα, μετά την εμπρηστική επίθεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σκέψεις όπως εγκαταλείψει την αγορά των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 κάνει η Άγκυρα σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak η οποία αναφέρει ότι ο λόγος είναι ότι η Τουρκία θα είναι εξαρτημένη από τις ΗΠΑ για τυχόν τεχνικές βλάβες στα αεροσκάφη και επομένως θα συνεχιστεί ο εκβιασμός από τους Αμερικανούς.
Η τουρκική εφημερίδα υπό τον τίτλο «ας μην πάρουμε τα F-35», αναφέρει ότι την ώρα που οι ΗΠΑ απειλούν την Τουρκία λέγοντάς της «αν πάρετε τους S400, δεν θα σας πουλήσουμε τα F35», η θέση να μην αγοραστούν τελικά τα αμερικανικά μαχητικά αρχίζει να υπερισχύει στην Άγκυρα.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι Αεροπορικές Δυνάμεις του τουρκικού στρατού μαζί με την Προεδρία του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας θεωρούν ότι η πιο σωστή απόφαση θα είναι να μην αγοράσουν τελικά τα F-35 από τους Αμερικανούς.
Υποστηρίζουν ότι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα και κατά τη χρήση τους η Τουρκία θα εξαρτάται από τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας Αμυντικής Βιομηχανίας στην περίπτωση που «αυτή η ένταση οδηγήσει σε μη αγορά των F35 θα είναι μια καλή εξέλιξη» καθώς η Τουρκία θα επικεντρωθεί στη κατασκευή του δικού της εγχώριου μαχητικού αεροσκάφους και θα επιταχύνει την παραγωγή του εγχώριου μαχητικού αεροσκάφους TF-X.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία θα πάρει πίσω τα χρήματα που έχει δώσει μέχρι σήμερα για την αγορά των F35 και αν χρειαστεί θα τα διεκδικήσει διά της δικαστικής οδού.























































