Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζουράρις: Ο Τσίπρας υπήρξε ο καλύτερος πρωθυπουργός μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Ζουράρις: Ο Τσίπρας υπήρξε ο καλύτερος πρωθυπουργός μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Είμαι Μακεδών και δεν ψήφισα τη Συμφωνία των Πρεσπών», ξεκαθάρισε ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Ζουράρις σε συνέντευξή του στο GrTimes.gr.

Ο κ. Ζουράρις επανέλαβε ότι πρόκειται για «σμίκρυνση της κεφαλής», ενώ δήλωσε ότι δεν μπορεί με τίποτα να χρησιμοποιεί τη νέα ονομασία.

«Για μένα θα είναι Σκοπιανοί, μέχρι να διαλυθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη μετακίνησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ο κ. Ζουράρις εξήγησε:

«Είχα κάνει προγραμματική συμφωνία ειδικού σκοπού.

»Οι στόχοι ήταν να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα των μνημονίων και να δούμε τι μπορούμε να διερευνήσουμε για τη διαφθορά.

»Τώρα, συνεχίζω, όπως ξεκίνησα με τον πατέρα μου, με την Αριστερά φυσικά».

Ο υποψήφιος βουλευτής χαρακτήρισε τον εαυτό του «ιστορικό αριστερό» και εξέφρασε την άποψη ότι «ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ο καλύτερος πρωθυπουργός μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο».

«Από τη Θεσσαλονίκη, άρχισε ο ΣΥΡΙΖΑ τα γεύματα για τα νηπιαγωγεία, τα πεπληγμένα στρώματα και η ενισχυτική εισφορά σε 700.000 οικογενειών.

»Επίσης, εντός μνημονίων, καταφέραμε να ενισχύσουμε με προσωπικό τα νοσοκομεία μετά τις απολύσεις του Μητσοτάκη και του Γεωργιάδη, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Επιθεώρηση Εργασίας, καταργήσαμε τον υποκατώτατο μισθό, αυτόν τον άθλιο μισθό των 250 ευρώ που είχε φέρει η Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς τύπου Μπαγκλαντές, αλλά καταργήσαμε και τον κατώτατο διότι τον ενισχύσαμε», τονίζει ο κ. Ζουράρις, μιλώντας για όσα έγιναν εντός των ασφυκτικών πλαισίων στη μνημονιακή Ελλάδα.

Όπως αποκάλυψε ενθυμούμενος την περίοδο αυστηρής εποπτείας στην Ελλάδα που έζησε ως υφυπουργός Παιδείας, ακόμη και για 40 ευρώ δαπάνη του Υπουργείου Παιδείας απαιτείτο η έγκριση της Τρόικας.

«Ήμασταν τότε αποικία χρέους, στην οποία μας οδήγησαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Ζουράρις.

«Η ιδεολογία μας έδειξε ότι είμαστε συνεργάσιμοι και συνεργατικοί», τόνισε ο κ. Ζουράρις σχολιάζοντας την «πολυσυλλεκτικότητα» των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για την περίπτωση ήττας στις εκλογές, σχολίασε:

«Δεν μου λέει τίποτα μία προσωρινή ήττα. Θα είναι μία παρένθεση της δεξιάς και θα διαλυθεί σε 1,5 χρόνο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: Η ανασύνθεση και επανίδρυση της δημοκρατικής παράταξης δεν είναι μια εύκολη υπόθεση – Είναι ΑΝΑΓΚΗ!

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση των καρτέλ – Πώς μοίρασαν δισεκατομμύρια ευρώ με απευθείας αναθέσεις

Αλέξης Τσίπρας για επισιτιστική ασφάλεια: «Ούτε ένα στρέμμα χαμένο»

Αλέξης Τσίπρας: Εμείς είχαμε 1.700 μετακλητούς και ο Μητσοτάκης τους έκανε 3.700 – Το νεο-φιλελέ κοτζαμπάσικο σχέδιο Μητσοτάκη για το Δημόσιο

Αλέξης Τσίπρας: Στα μαύρα χρόνια του Μητσοτάκη ασφυκτιά η Δημοκρατία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...