Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κιμ δέχθηκε να συναντήσει τον Τραμπ στα σύνορα και να ανταλλάξουν χειραψία

Ο Κιμ δέχθηκε να συναντήσει τον Τραμπ στα σύνορα και να ανταλλάξουν χειραψία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δέχθηκε να συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή στα σύνορα μεταξύ της Νότιας και της Βόρειας Κορέας, δήλωσε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, ο οποίος αναμένεται να μετάσχει στο γεγονός.

«Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας θα ανταλλάξουν χειραψία για την ειρήνη στην Πανμουντζόμ, τον τόπο που συμβολίζει τη διαίρεση», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Μουν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα πάμε στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ) και θα συναντήσω τον πρόεδρο Κιμ. Χαίρομαι πολύ», δήλωσε στη συνέχεια ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απηύθυνε το Σάββατο μια πρόσκληση της τελευταίας στιγμής στον Βορειοκορεάτη ηγέτη να πάει εκεί για να του σφίξει το χέρι και να του πει «καλημέρα».

Η προσέγγιση ανάμεσα στις δύο χώρες έδειχνε τους τελευταίους μήνες να έχει βυθιστεί σε τέλμα μετά την αποτυχία της δεύτερης συνόδου κορυφής Τραμπ-Κιμ στο Βιετνάμ τον Φεβρουάριο.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν αποδέχθηκε δημοσίως την πρόσκληση να μεταβεί στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη.

Με εξαίρεση τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ έχουν επισκεφθεί την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη, λόγω του συμβολικού της χαρακτήρα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα τηρούσε την παράδοση και θα επισκεπτόταν τον έντονα συμβολικό αυτόν τόπο στη διάρκεια μιας πρώτης επίσκεψής του στη Νότια Κορέα το 2017, αλλά το ελικόπτερο που τον μετέφερε δεν μπορούσε να προσγειωθεί λόγω ομίχλης.

Το αρχικό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο προβλέπει ότι ο Τραμπ θα μεταβεί εκεί γύρω στις 08.00 ώρα Ελλάδος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

ΒΑ Συρία: Καμία παράδοση, καμία συμφωνία: Πώς ο Οτζαλάν επέβαλε τη συμφωνία για τη Ροζάβα

«Βροχή πυραύλων»: Νέα γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη απειλεί το Τελ Αβίβ με πυραυλικά πλήγματα

Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ

Τα πάνω-κάτω του χρυσού – Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr