ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Volkswagen κατασκευάζει εργοστάσιο στην Τουρκία – Οι Γερμανοί πάντα στηρίζουν τους φίλους τους

Η Volkswagen κατασκευάζει εργοστάσιο στην Τουρκία – Οι Γερμανοί πάντα στηρίζουν τους φίλους τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην κατασκευή νέου εργοστασίου της Volkswagen στην Τουρκία –και πιθανότατα στη Σμύρνη- αναφέρεται ρεπορτάζ της Deutsche Welle.

Όπως σημειώνεται, η νέα μονάδα της Volkswagen θα κατασκευασθεί, σύμφωνα με γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, κοντά στη Σμύρνη.

Κι αυτό ύστερα από πολλά γενναιόδωρα ανταλλάγματα του Ερντογάν στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, όπως μεταδίδει σχετικά το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Εδώ και καιρό Τουρκία, Βουλγαρία και Σαουδική Αραβία διεκδικούν την κατασκευή ενός νέου μεγάλου εργοστασίου της VW στο έδαφός τους.

Νικήτρια της διελκυστίνδας αναδεικνύεται η Τουρκία, με την νέα μονάδα να κατασκευάζεται -όπως όλα δείχνουν- στην Μανίσα, 40 περίπου χλμ. βορειοανατολικά της Σμύρνης.

Πρόκειται για επένδυση πολλών δισ, η οποία θα δημιουργήσει αρκετές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Παρά το χαμηλότερο μισθολογικό κόστος στη Βουλγαρία η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά της Τουρκίας με κύριο επιχείρημα υπέρ της Μανίσας την πρόσβαση στην τουρκική αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική κυβέρνηση έδωσε στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανίας όλα τα ανταλλάγματα που ζήτησε, ακόμα και εκείνο της έγγραφης δέσμευσης του τουρκικού δημοσίου.

Η απόφαση υπέρ της Μανίσας φαίνεται ότι ελήφθη παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε το συμβούλιο εργαζομένων στη VW, που θέτει υπό αμφισβήτηση τον σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε μια μονάδα στην Τουρκία.

Η υπογραφή των συμβολαίων για την κατασκευή της μονάδας στην Τουρκία τοποθετείται χρονικά περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου, κάτι που σύμφωνα με την DW θα σημάνει την επιστροφή των μεγάλων γερμανικών επενδύσεων στην Τουρκία, οι οποίες είχαν παγώσει τα τελευταία χρόνια λόγω των εντάσεων στις σχέσεις των δύο χωρών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η «γαλοπούλα» Χακάν Φιντάν τρέμει το Ισραήλ – Ο φοβισμένος τουρκεμένος Κούρδος γλείφει εκεί που έφτυνε

Αλέξης Τσίπρας: Αναβάθμισα τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε πλαίσιο αμοιβαίου οφέλους – Ποιους ηγέτες εκτιμά ο απρόβλεπτος Τραμπ

Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης με κατηγορούσε για «τραμπισμό» – Αδυνατεί να ποντίσει καλώδιο στην Κάσο και η Τουρκία παίρνει F-16, F-35, Eurofighter, κινητήρες – «Εθνική ήττα» ο υποτακτικός Μητσοτάκης – Τσίπρας: Εγώ ΔΕΝ έδωσα

Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι η Ρωσία βρίσκεται σε επαφή με την Τουρκία για την τύχη των ρωσικών πυραύλων S-400

Hürriyet: Τα τουρκικά S-400 πάνε σε τρίτη χώρα, η πώληση ξεκαθαρίζει σήμερα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr