Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώθηκε σε ενέδρα οπλαρχηγός του FSA που είχε συμφιλιωθεί με τη συριακή κυβέρνηση

Σκοτώθηκε σε ενέδρα οπλαρχηγός του FSA που είχε συμφιλιωθεί με τη συριακή κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας συμφιλιωμένος με τη συριακή κυβέρνηση πρώην στασιαστής οπλαρχηγός, ο Φιράς Αλ Μασαλαμέχ, δολοφονήθηκε την Πέμπτη στη νότια Συρία.

Σύμφωνα με συριακές στρατιωτικές πηγές, που επικαλείται το Al Masdar News, ο Φιράς Αλ Μασαλαμέχ έπεσε σε ενέδρα αγνώστων, οι οποίοι γάζωσαν το όχημά του ενώ κινούνταν σε δρόμο νοτιοδυτικά της πόλης Νταράα.

Συγκεκριμένα, η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην κωμόπολη Αλ Γιαντούνταχ και ο Μασαλαμέχ σκοτώθηκε επί τόπου, μέσα στο αυτοκίνητό του.

Οι συριακές Αρχές υποπτεύονται ότι οι δράστες είναι μέλη κρυφού πυρήνα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στην επαρχία της Νταράα.

Ο Μασαλαμέχ ήταν οπλαρχηγός του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στις Ταξιαρχίες του Νότιου Μετώπου (της Συρίας).

Συμφιλιώθηκε με την κυβέρνηση, δηλαδή συνθηκολόγησε και υπέγραψε δήλωση, στα πλαίσια σχετικής πρωτοβουλίας συμφιλίωσης που είχε αναλάβει ο ρωσικός στρατός.

Χιλιάδες στασιαστές, συνήθως οι πιο μετριοπαθείς ιδεολογικά, συνθηκολόγησαν τα προηγούμενα χρόνια με τη συριακή κυβέρνηση, διευκολύνοντας έτσι την αποκατάσταση της κυβερνητικής εξουσίας σε εξεγερμένες περιοχές.

Η αμνηστία που έλαβαν από το καθεστώς της Δαμασκού για τη συμφιλίωσή τους τηρείται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Η Χαμάς πανηγυρίζει: Η τρομοκρατική οργάνωση θριαμβολογεί για τον θάνατο του ηγέτη της αντι-Χαμάς πολιτοφυλακής, Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ

Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς

Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr