ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Μπαμπ ελ-Μαντέμπ: Το Ιράν απειλεί να «κλείσει» και την Ερυθρά Θάλασσα
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
48 ώρες: Ο Νετανιάχου διατάζει ολοκληρωτική επίθεση στο Ιράν πριν από την εκεχειρία του Τραμπ
Τραγωδία στον Βόλο: Κάηκαν ζωντανές μητέρα και κόρη μέσα στο σπίτι τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Για την επιβολή κυρώσεων στις εμπλεκόμενες αμερικανικές εταιρείες προειδοποίησε η Κίνα, λίγες ώρες μετά την έγκριση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ της πιθανής πώλησης μαχητικών αεροσκαφών στην Ταϊβάν έναντι τιμήματος 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Η Κίνα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντά της, περιλαμβανομένης της επιβολής κυρώσεων στις αμερικανικές εταιρείες που εμπλέκονται σε αυτή την πώληση όπλων στην Ταϊβάν», δήλωσε ο Γκενγκ Σουάνγκ εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, υπογραμμίζοντας ότι η πώληση αυτή αποτελεί σοβαρή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας και παραβίαση της κυριαρχίας της.
«Τα μαχητικά αυτά αεροσκάφη είναι κρίσιμης σημασίας για την ικανότητα της Ταϊβάν να υπερασπιστεί τον κυρίαρχο εναέριο χώρο του, ο οποίος δέχεται ολοένα και περισσότερες πιέσεις από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας», αντέτεινε ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρεπουμπλικάνος Τζιμ Ρις.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε τη Δευτέρα στο Fox News ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε την προηγούμενη εβδομάδα το Κογκρέσο για την πώληση αυτή.
Ο Πομπέο εξήγησε ότι η πώληση «συνάδει με την προηγούμενη πολιτική των ΗΠΑ» και πρόσθεσε η Ουάσιγκτον «απλώς τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει δώσει σε όλες τις πλευρές».























































