Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θέλει ο Μάας

Άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θέλει ο Μάας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπέρ της ταχείας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία τάχθηκε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, επισημαίνοντας το ενδιαφέρον τρίτων χωρών για αύξηση της επιρροής τους στην περιοχή.

«Πιστεύω ότι η ΕΕ πρέπει να ενδιαφέρεται για την περιοχή αυτή», δήλωσε ο κ. Μάας στο περιθώριο του άτυπου Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στο Ελσίνκι και- σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa)- πρόσθεσε ότι το ζήτημα είναι, μεταξύ άλλων, «να μην επεκτείνονται σε αυτή την περιοχή κράτη τα οποία δεν συμφωνούν με τις αξίες μας».

Αναφερόμενος στην διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι δεν βλέπει τον λόγο να εξεταστούν χωριστά οι υποψηφιότητες των δύο χωρών, όπως προτείνουν κάποια κράτη-μέλη.

Βεβαίως ο κ. Μάας έχει απέναντι του τη Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που δεν θέλουν να δουν με τίποτα την Αλβανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μιας και τη θεωρούν «Κολομβία της Ευρώπης», χώρα που κυβερνιέται από τη μαφία και το οργανωμένο έγκλημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλβανία: Bίαιη αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα με αίτημα την παραίτηση Ράμα

Η Γεωργία αποχαιρέτησε τον αναμορφωτή Πατριάρχη Ηλία Β’ – Οικ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Ο Πατριάρχης δεν απέθανε, αλλά καθεύδει»

Μητσοτάκης: H ΕΕ να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα πυλώνας ασφάλειας της ΕΕ από την Κύπρο έως τη Βουλγαρία – Ελληνική Ασπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια

Μερτς: Η Γερμανία «θα είχε συμβουλεύσει» τις ΗΠΑ να μην κάνουν πόλεμο κατά του Ιράν – Δεν θα λάβουμε μέρος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr