ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διάγγελμα Τζόνσον: Δεν θα ανατρέψουμε το δημοψήφισμα – Δεν θα γυρίσουμε πίσω

Διάγγελμα Τζόνσον: Δεν θα ανατρέψουμε το δημοψήφισμα – Δεν θα γυρίσουμε πίσω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία, όπου τις τελευταίες ημέρες είναι ορατό το πολιτικό θρίλερ μετά την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να βάλει «λουκέτο» στο Κοινοβούλιο, πυροδοτώντας σφοδρές αντιδράσεις και ογκώδεις διαδηλώσεις.

Πολιτικοί αντίπαλοι του Μπόρις Τζόνσον και πολίτες κάνουν λόγο για πραξικοπηματικού τύπου πολιτική και δημοκρατικό ατόπημα, την ώρα που η λαϊκή αναταραχή είναι φανερή στη Βρετανία.

Έξω από το Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, πάντως, o Βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε, προχωρώντας σε διάγγελμα, τη θέση του για de facto Brexit, με ή χωρίς συμφωνία, στις 31 Οκτωβρίου.

Ύστερα από πολύωρη υπουργική σύσκεψη, εν μέσω σεναρίων για πρόωρες εκλογές, ο Τζόνσον διεμήνυσε ότι δεν θα ζητήσει από την ΕΕ παράταση για το Brexit.

«Δεν θα ανατρέψουμε το δημοψήφισμα, δεν θα γυρίσουμε πίσω» τόνισε ο επικεφαλής των Συντηρητικών.

Αυτό σημαίνει ότι εράν δεν πετύχει την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, τότε ο Μπόρις Τζόνσον θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές οι οποίες, όπως εκτιμά το BBC, θα διεξαχθούν στις 14 Οκτωβρίου.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι στο διάγγελμά του ο Μπόρις Τζόνσον, αν και δεν μίλησε ανοιχτά για εκλογές ούτε έθεσε ημερομηνία, όμως με την άκαμπτη στάση του αναφορικά με την ημερομηνία του Brexit, άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει άλλη οπτική για εκείνον από αυτή του διαζυγίου παρά μόνο οι εκλογές.

Το διάγγεμα του Μπόρις Τζόνσον:

«Πριν από πέντε εβδομάδες, σας μίλησα από αυτά ακριβώς τα σκαλιά και διεμήνυσα πως δεν θα χάσουμε χρόνο, ικανοποιώντας την επιθυμία των Βρετανών.

»Είμαι περήφανος που ο Καγκελάριος του Θησαυροφυλακίου, Σατζίντ Χαβίντ, θα καθορίσει τον πιο φιλόδοξο γύρο δαπανών της τελευταίας δεκαετίας.

»Υποσχέθηκα ότι η ασφάλεια στους δρόμους θα βελτιωθεί, γι’αυτό και θα προσλάβουμε 20.000 αστυνομικούς.

»Υποσχέθηκα, ακόμη, ότι επιθυμώ τη βελτίωση της ιατρικής περίθαλψης και κατ’επέκταση την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, μειώνοντας τον χρόνο αναμονής».

Οι βουλευτές που είναι ενάντιοι στα σχέδια του Μπόρις Τζόνσον για το Brexit θα επιδιώξουν να περάσουν έναν νόμο που θα εξαναγκάζει τον Βρετανό πρωθυπουργό να ζητήσει την αναβολή της ημερομηνίας αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις 31 Ιανουαρίου 2020, σύμφωνα με ένα αντίγραφο του σχεδίου νόμου που δημοσιεύτηκε στο Twitter από έναν από τους συντάκτες του.

Το νομοσχέδιο θα απαιτεί από τον Τζόνσον να ζητήσει από την ΕΕ να αναβληθεί το Brexit, αν, έως τις 19 Οκτωβρίου δεν έχει κατορθώσει να επιτύχει μια νέα συμφωνία με τις Βρυξέλλες, ή δεν έχει λάβει την έγκριση της βουλής για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

«Ο σκοπός αυτού του νομοσχεδίου είναι να διασφαλίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα αποχωρήσει από τις ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου χωρίς μια συμφωνία, εκτός και αν το Κοινοβούλιο συναινέσει».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης: Η Αίγυπτος είναι σύμμαχός μας αλλά να σεβαστεί τη θρησκευτική ελευθερία και τη Μονή Σινά

UFO πάνω από την Ευρώπη: Οι Βρυξέλλες στρέφουν το βλέμμα στον ουρανό – Οι μαρτυρίες από Ελλάδα και Κύπρο

Ο Ερντογάν παριστάνει τον μεγάλο αφέντη της περιοχής και έδωσε εντολές στον Τραμπ – Τι είπε για Συρία, Λίβανο, Γάζα, Λιβύη – Κάλεσε την Αίγυπτο να ενταχθεί στη Συμφωνία της Μέκκας

Ο Τζεφ Μπέζος εξαγόρασε το 1/3 των μετοχών της Λίβερπουλ

Βρετανία: 70χρονος επίσκοπος κατηγορείται για τον βιασμό 15χρονης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr