ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατροί και δικηγόροι διαδήλωσαν κατά των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων στη Γαλλία

Γιατροί και δικηγόροι διαδήλωσαν κατά των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων στη Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δικηγόροι με τις μαύρες τηβέννους τους, γιατροί με τις λευκές ρόμπες τους και πιλότοι με τις στολές των αεροπορικών εταιρειών όπου εργάζονται κατέκλυσαν τους δρόμους του Παρισιού για να διαμαρτυρηθούν για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Η κυβέρνηση Μακρόν μόλις παρουσίασε μία από τις μεταρρυθμίσεις της, να συγχωνεύσει τα 42 διαφορετικά συνταξιοδοτικά καθεστώτα της Γαλλίας σε ένα ενιαίο σύστημα.

Ο Γάλλος πρόεδρος διατείνεται ότι αυτό θα είναι δικαιότερο, ωστόσο επαγγελματικοί κλάδοι υποστηρίζουν ότι θα βγουν ζημιωμένοι.

«Όλοι οι επαγγελματίες εδώ διαχειρίστηκαν καλά τα ταμεία τους» εξήγησε ο κυβερνήτης της Air France Τιερί Οριόλ, ένας από τους εκατοντάδες ανθρώπους που διαδήλωσαν στην καρδιά του Παρισιού, φωνάζοντας συνθήματα, σφυρίζοντας και κρατώντας πλακάτ όπου ζητούσαν από την κυβέρνηση να αφήσει ήσυχα τα ταμεία τους.

«Σήμερα η κυβέρνηση θα έπρεπε στην πραγματικότητα να μας ρωτάει «Πώς καταφέρατε το ταμείο σας να βρίσκεται σε τόσο καλή οικονομική κατάσταση;», αντί να προσπαθούν να το πάρουν από εμάς χωρίς οποιονδήποτε διάλογο» υπογράμμισε ο διαδηλωτής.

Την περασμένη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες της γαλλικής πρωτεύουσας κατέβηκαν σε απεργία διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, παραλύοντας το Παρίσι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λίβανος: Αυστηρή προειδοποίηση του στρατού μετά τις διαδηλώσεις της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό – Φόβοι για γενικευμένη εσωτερική κρίση

Καύσωνας στην Ευρώπη: Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχουν πνιγεί σε αναζήτηση δροσιάς

Ο Τραμπ υπέγραψε με τον Πεζεσκιάν εκεχειρία 60 ημερών και το παρουσιάζουν ως δήθεν «ειρήνη»

Τραμπ από G7: «Κοντά στην υπογραφή της συμφωνίας με το Ιράν – Αν αποτύχει, επιστρέφουμε στους βομβαρδισμούς»

Ελλάδα και Γαλλία με ισχυρά όπλα στην Κύπρο – Σε ανατολίτικη παραζάλη οι Τούρκοι από τη συνεννόηση Χριστοδουλίδη-Δένδια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr