ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκίνησε η δίκη των Μητρετώδη – Κούκλατζη για παράνομη είσοδο στην Τουρκία

Ξεκίνησε η δίκη των Μητρετώδη – Κούκλατζη για παράνομη είσοδο στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ξεκίνησε στην Τουρκία η δίκη για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που το Μάρτιο του 2018 είχαν περάσει κατά λάθος τα τουρκικά σύνορα και είχαν κρατηθεί από τις τουρκικές Αρχές για περίπου 6 μήνες σε φυλακές της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το Ειρηνοδικείο της Αδριανούπολης έκανε δεκτό το κατηγορητήριο για τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι θα δικαστούν από την τουρκική δικαιοσύνη για είσοδο σε «απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή», αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια.

Στη δίκη που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης, μετά από την απόρριψη της κατηγορίας για «κατασκοπεία» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι Μητρετώδης και Κούκλατζης θα δικαστούν με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην Τουρκία, παράπτωμα που επισείει ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια στην Τουρκία.

Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης (26) και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης (30) στις καταθέσεις τους όταν συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές είχαν υποστηρίξει ότι δεν πρόσεξαν τη συνοριακή γραμμή λόγω του χιονιού.

Πάντως, μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι δικηγόροι τους είχαν ενημερώσει ότι ενδέχεται να υπάρξει συμψηφισμός της κράτησής τους με την ποινή που ενδεχομένως επιβληθεί στη δίκη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία: Δεν έχει ζητηθεί «άδεια» για τις έρευνες του γαλλικού πλοίου – Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Προχωράμε κανονικά σε ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα και σε περιοχές ελλαδικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας

Ελλάδα και Κύπρος εξέδωσαν NAVTEX για το καλώδιο – Με αντι-NAVTEX απάντησε η Τουρκία

Νίκος Δένδιας: «Η διατήρηση της εθνικής ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, απαιτεί θυσίες»

Αλ. Τσίπρας: Δεν χρειαζόμαστε καμία άδεια από την Τουρκία για να ποντίσουμε το καλώδιο

ΟΗΕ: Ο εκλεκτός του Ερντογάν για ΓΓ του ΟΗΕ «πάτωσε» – Τι λένε Ελλάδα και Κύπρος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...