Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν στην ωριαία συνάντησή τους

Τι είπε ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν στην ωριαία συνάντησή τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έγινε στη Νέα Υόρκη και κράτησε περίπου μία ώρα.

Οι δυο άντρες αντάλλαξαν αρχικά χειραψία και οι πήραν τη θέση τους για τις τυπικές φωτογραφίες.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε στον Ταγίπ Ερντογάν ότι χαίρεται που τον συναντά με την νέα ιδιότητα του πρωθυπουργού, καθώς είχαν συναντηθεί ξανά το 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε την πρότασή του για «επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών χωρίς απειλές και τσαμπουκάδες» κατά την αναγνωριστική πρώτη συνάντησή του με τον Ερντογάν.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο Τούρκος πρόεδρος προσήλθε στη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε στο λογαριασμό της στο twitter ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Νέα Υόρκη, δημοσιεύοντας και σχετική φωτογραφία.

Η τουρκική προεδρία γράφει ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν συνεχίζοντας τις επαφές του στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της 74ης Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν επίσης ότι στη συνάντηση Ερντογάν με Μητσοτάκη συμμετείχαν από πλευράς Τουρκίας και ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ και η Υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτσάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ αποκτά πάνω από 600 drones «καμικάζι» Rogue 1

Παροχή τακτικών οχημάτων στον Λιβανέζικο Στρατό από τις ΗΠΑ: Πιθανή πώληση 90,5 εκατ. δολαρίων

Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» – Η Νίνα Κασιμάτη κάλεσε την Απεσταλμένη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα

Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...